Екстремни спускания с каяк по Струма

27.08.2013

Водите на река Струма ще се превърнат в писта за екстремни спускания с каяк в началото на септември. Любители на екстремните спортове и професионални каякари ще се съберат от 6 до 8 септември на Национален събор на екстремните водни спортове - Каяк в бързи води Струма 2013 г.

Съборът ще се проведе край водите на река Струма след град Симитли. Река Струма е предпочитано трасе за екстремни спускания с каяк и една от малкото български реки, в която този вълнуващ спорт може да се практикува целогодишно.

Рафтинг

Специално изградено трасе с дължина 2 км ще даде възможност на представителите на различните български клубове по каяк и рафтинг да премерят сили в реални условия.

В рамките на трите съборни дни ще бъдат организирани кратки демонстрации на различните техники за управление на каяк. Ще бъдат проведени множество спускания, а най-малките фенове на този спорт ще получат специално внимание и безценни съвети от опитните каякари.

Надпреварата се организира от ц с подкрепата на всички национални клубове по рафтинг. Българското каяк общество е създадено да развива и популяризира спорта каяк в бързи води. Членовете му организират целогодишни курсове за обучение на ентусиасти в този опасен спорт.

В последните няколко години се провеждат и масирани информационни кампании с цел популяризирането на този спорт и насочване на общественото внимание към наболели въпроси, свързани със състоянието, замърсяването, поддръжката и експлоатацията на реките в България.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати