Български хотели със зелена звезда от есента

08.06.2014

Наредбата за зелена звезда, с която ще се отличават всички български хотели, предлагащи домашно приготвени ястия на туристите, ще е готова през есента. Това се разбра след представяне на Стратегията за развитие на туризма, която беше одобрена от правителството, информира Монитор.

Български хотели със зелена звезда от есента

Със зелена звезда ще се категоризират заведенията, в които се употребяват природни хранителни продукти, като така ще се привлекат и повече клиенти, коментира зам.-министърът по туризма Бранимир Ботев.

Ботев не скри, че идеята храните да бъдат екологично чисти за момента остава на заден план, тъй като сертифицирането не е лека задача и може да се проточи с години.

Той обясни, че сега все пак се водят разговори с аграрното министерство и Българската агенция по безопасност на храните за уеднаквяване на критериите, на които ще отговарят домашните храни.

Според министъра по туризма родният планински туризъм засега е развил потенциала си на двадесет процента. Той подчерта, че напоследък са се увеличили възможностите за развитие на този бранш.

Разрастването на планинския туризъм обаче не трябва да пречи на опазването на българската природа, защото страната ни притежава необходими предпоставки и за екотуризъм, поясни Ботев.

По думите на зам.-министъра по туризма СПА дестинациите у нас трябва да се популяризират с пълна силна, тъй като според европейските изисквания повече от 80 на сто от водите ни се считат за термални.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати