В село Жълтеш запяват Песни под полите на Балкана

04.07.2014

Утре Балканът ще бъде огласен от звучни народни песни. За пети пореден път село Жълтуш, община Габрово ще бъде домакин на Националния фестивал за автентичен фолклор.

Фестивалът се организира от Народно читалище Светлина 1927, кметството на село Жълтуш, община Габрово и се провежда под патронажа на Министерството на културата.

Народни обичаи

В рамките на два фестивални дни участници от цяла България ще демонстрират фолклорното богатство на всички етнографски региони в родината ни.

Повече от 1300 участници ще излязат на откритата сцена в центъра на габровското селце, за да покажат автентични костюми, обичаи, песни и танци.

Фестивалът Песни под полите на Балкана традиционно се провежда през първата седмица на юли. Участие в него могат да вземат всички любители на автентичния български фолклор, без ограничение за възраст.

Песни под полите на Балкана има конкурсен характер и най-добрите изпълнители ще бъдат наградени. Фестивалът има за цел да издири, изучи, съхрани, но най-вече да популяризира сред младите богатството на българския фолклор.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати