Панаир на киселото мляко организират в Разград

23.07.2014

Панаир на киселото мляко се организира за осма поредна година в Разград. Паралелно с празника, посветен на домашно приготвеното кисело мляко, ще се проведе и фестивал на народните традиции и художествените занаяти.

Официалното откриване на двойните празници, които ще продължат три дни като в приказките, е насрочено за 11.30 часа днес (23-и юли).

Домашно кисело мляко

Участие в панаира са потвърдили десетки български млекопроизводители, както и 25 фирми от окръг Гюргево, Румъния, които ще представят продукцията си на българския пазар.

Те ще предложат на гостите на панаира атрактивни отстъпки за продуктите си и ще организират дегустации на различни видове млечни продукти.

В панаирната програма са включени множество изложби, различни фолклорни прояви на танцови състави от страната и чужбина, демонстрация на автентични български ритуали при приготвянето на мляко, както и конкурс за домашно приготвено кисело мляко, в който могат да се включат всички.

За доброто настроение на гостите на панаира ще се погрижат повече от 200 танцьори и над 100 утвърдени майстори на българските занаяти, които ще приканят гостите на Разград да "правят таратор, а не терор" и да разкършат снаги в ритъма на народните танци.

Панаирът на киселото мляко се организира от общинска администрация Разград.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати