Най-добрите десет плажа в Европа

19.06.2015

Лятото вече чука на вратата, а вие още не сте решили къде ще събирате тен. Може би класацията на Lonely Planet ще ви помогне да изберете. Изданието е изготвило класация на най-добрите десет плажа в Европа. Случайно или не в него няма нито едно българско участие.

На първо място е класиран плажът Джаз Бийч в Черна Гора. Плажната ивица е предпочитано място на любителите на забавленията, партитата и адреналина. Намира се близо до град Будва и изкушава екстремните туристи с параглайдинг и рафтинг в близкия каньон. В средата на юли Джаз Бийч е домакин на популярния фестивал Sea Dance Festival.

Непосредствено след него авторите на класацията са сложили плажа Пениче в Португалия. Той е разположен само на 90 км от Лисабон и е особено популярен сред сърфистите.

Плаж

Струва си да го посетите, за да разгледате и забележителностите на стария град на Пениче, сред които е крепостта, която в миналото е била използвана като затвор за политически престъпници.

Ако екстремните спортове и адреналина не са по вашия вкус, тогава се насочете към Рондинара бийч, Корсика, Франция. Там ще се насладите на спокойствие и лукс. Вълните са малки, а плажът е особено подходящ за семейства с малки деца или плувци, които не са уверени в уменията си.

Четвъртото място в престижната класация е запазено за Cale Goloritzé, Сардиния, Италия. До това райско кътче може да достигнете само с лодка или на гърба на муле.

На пето място е класиран плажът Вик Бийч в Исландия. Той се отличава с характерен черен пясък, пещери и скали с вулканичен произход. Въпреки че е пълна противоположност на карибските бели плажове, той често присъства в класации за най-добри плажни ивици.

Топ десет на най-добрите плажове в Европа се допълва от плажа Бантъм в Англия, Сендууд бей в Шотландия, Кала Макарела, Менорка, Испания, Вутуми, Антипакси, Гърция и Курониан Спит в Литва.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати