Виена е градът с най-добра репутация в света

19.06.2015

Виена е обявен за градът с най-добра репутация. Столицата на Австрия за първи път застава начело на класацията City RepTrak, която се изготвя от консултантската компания Reputation Institute.

Първото място на Виена не е изненада за никого, след като през последните години градът присъстваше неизменно в челната тройка. Тази година обаче тя успя да задмине миналогодишните фаворити и да оглави класацията със 76.4 точки, изпреварвайки само с две десети точки Мюнхен.

Виена

Повече от 22 хиляди потребители са се включили в допитването на консултантската компания. Те са оценявали по различни критерии повече от 100 световни градове.

Участниците в анкетата се оценявали икономическото развитие на градовете, ефективното административно управление, привлекателността на града, качеството на живот и сигурността, която осигурява на гражданите си.

В челната петица на градовете с най-добра репутация влизат още Мюнхен, Сидни, Флоренция и Венеция. 15 европейски града попадат в топ 20 на градовете с най-добра репутация.

Най-незавидната репутация имат Карачи, Кайро, Богота, Техеран и Багдад.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати