Изумителен леден дворец в Канада предлага нощувки

30.10.2015

Леденият дворец от приказките съществува и се намира в Канада. Той е единственият по рода си хотел в Америка.

Единственият и уникален по рода си Леден дворец се намира 5 км северно от центъра на Квебек, в подножието на Лорентианските планини в Чарлсбърг. Той отваря врати всяка зима. Датата за следващото откриване е 4 януари и ще работи до 28 март 2016 година.

Леден Дворец

Хотелът се строи отново и отново всяка година, месец преди откриването. В конструирането се включват общо 50 работници, които използват 30 тона сняг и 500 тона лед, които са обогатени със специална смес, която позволява да се регулира влажността вътре.

Леденият хотел отваря всяка година от 2001 година до днес. Той разполага с 44 стаи, голяма обща зала, параклис, бар и пързалка.

Стените на хотела са дебели над 1 метър. Цялата мебелировка е от лед, от всеки ъгъл дебнат красиви ледени скулптури, а внушението за огромно пространство се подсилва от високите снежни сводове.

Чашите, в които се наливат питиетата на гостите на хотела, също са от лед. Леглата са направени от лед, но са облицовани с дървена рамка и постлани с удобен матрак. За комфорта на посетителите са осигурени изолиращи чаршафи и възглавница, както и спален чувал. Баните се намират в отделна сграда и са топли.

Леденият дворец е предпочитано място за екстравагантни сватби. До момента в параклиса на хотела са извършени 275 сватбени церемонии.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати