Пак продават замъка на Дракула

18.03.2016

Замъкът на Дракула се продава отново. Една от най-емблематичните крепости в Румъния е обявена за продажба от собствениците си - Хабсбургската династия.

Замъкът, който е превърнат в туристически обект, се продава за втори път, въпреки че за последните 10 години е донесъл на собствениците си над 1 милион долара печалба от туристически посещения.

Бран

Крепостта, която се намира на 30 км от град Брашов, е строена през XIII век. Първоначално е проектирана като военна крепост и дълго време е изпълнявала функцията си.

Прочутият румънски граф Влад Цепеш е бил гост в замъка само веднъж, но след издаването на романа Дракула на Брам Стокер крепостта започва да се асоциира с най-прочутия вампир.

По времето на управлението на Николае Чаушеску музейният комплекс е бил държавна собственост, но след реституцията през 2006 година е върнат на Хабсбургската династия, които са доказали, че е построен с техни средства.

Още тогава собствениците се опитаха да намерят купувач за замъка, но липсата на инвеститори ги принуди да превърнат цитаделата в туристически обект.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати