Варшава е най-достъпният град за уикенд почивка в Европа

24.03.2016

Варшава е най-достъпният град за уикенд почивка в Европа според годишното проучване Барометър на градските разходи на Post Office Travel Money.

В ежегодната класация място са намерили 35 европейски града, които са класирани на базата на 12 ваканционни елемента и цените, на които се предлагат.

Варшава

Авторите на класацията са взели предвид разходите за тристепенно меню с бутилка вино, за две нощувки в двойна стая в 3-звезден хотел, за разглеждане на туристически забележителности, както и разходите за разходки, за кафе, бира, хранителни продукти и др.

Варшава заема първото място в класацията за най-евтини европейски градове за уикенд почивка. Полската столица предлага нощувки и забавления за двама само срещу 143 евро, както и безплатно посещение в топ дестинацията в града - Кралският дворец.

На второ място в класацията се нарежда Вилнюс, където уикендът за двама би струвал около 146 евро. Топ три на най-евтините европейски градове се допълва от Будапеща, където ще трябва да похарчите 156 евро за уикенд за двама.

Място в челната десетка на най-евтините градове за уикенд почивка в Европа намират също Рига, Краков, Лисабон, Дубровник, Прага и Атина.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати