Омаха

01.05.2011

Омаха (Omaha) се намира в центъра на САЩ. Сгушеният около река Мисури град е най-голямото населено място в щата Небраска, САЩ. Мнозина определят Омаха като града на приключенията. Причина за това са интересните атракциони, с които града впечатлява своите гости. Една от чертите на Омаха е вечно променящият се културен пейзаж на града.

Омаха е градът на забавленията, той е родно място на един от най-богатите хора в света - Уорън Бъфет, както и на легендата Марлон Брандо.

Омаха

Топ забележителност не само в Омаха, но в цяла Небраска е зоологическата градина Omaha's Henry Doorly Zoo. Там се намират най-голямата закрита пустиня и най-мащабната „покрита” тропическа гора в света. Други атракциони от световна величина са Аквариума Скот, Хъбард гори, населявани от орангутани, Долината на горилите, IMAX прожекции, Каньон на мечките, Павилион на насекомите и още много други. Комплексът работи всеки ден от 10 до 5 часа. Билетите за достъп струват между 9 и 13.50 долара.

Други известни зелени зони в Омаха са Ботаническите градини (Omaha Botanical Gardens), както Кнефик парк (Kenefick Park) и Dreamland Historical Project.

Друго популярно място в Омаха е Музеят на децата (Omaha Children's Museum), в който малчуганите могат да се забавляват чрез редица интерактивни дейности, като междувременно научават много неща за заобикалящия ги свят.

Омаха, Сащ

В Омаха се намира най-големият небостъргач в Небраска – 193-метровата сграда The First National Bank Tower. В центъра на града има още много други атрактивни високи сгради, придаващи динамичната визия на Омаха. В Омаха се провежда един от най-големите спортни форуми – годишните колежански бейзболни турнири (College World Series).

Една от архитектурните забележителности на Омаха е Замъкът Джослин (Joslyn Castle), намиращ се в квартала Gold Coast Historic District.

Омаха ревностно пази своите културни традиции. Не случайно именно там се намира най-големият обществен театър в Съединените щати (Omaha Community Playhouse). Освен него в града има още няколко театъра с богата история.

Музеят на изкуствата Джослин (Joslyn Art Museum) също е притегателен център за много от гостите на града, тъй като там се съхранява и постоянно се обогатява богата експозиция от уникални творби. Друго страшно посещавано място е музеят Дърам (Durham Museum).

Мястото, където се твори и изпълнява вълнуваща афро-американска музика, се нарича Omaha Black Music Hall of Fame. Направете всичко възможно да направите кратка или по-дълга визита там, за да можете да се насладите на някои от запомнящите се пърформанси на изпълнителите.

Невероятно място за шопинг, хапване и развлечения е т.нар. Стар пазар. В местността са разположени много ресторанти, търговски центрове, барове, джаз клубове и арт галерии. Атмосферата се подсилва и от уличните музиканти и артисти, които забавляват гости и местни. Сред ястията най-популярни са т.нар. Омаха стейкове. Старият пазар е вписан в националния регистър на съвременните исторически места в САЩ.

Географското разположение на Омаха му спечелва прозвището Портата на Запада. Най-големият град в Небраска е основан през 1854 г. Тъй като Омаха се намира на изключително комуникативно място – селището бързо се превръща във важен транспортен център в САЩ. Името на града означава Обитателите на склона.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Последни Новини

Последни Новини