Носава Освен

05.02.2014
Носава Освен

Колкото и да е странно за мнозина, един от най-старите ски курорти се намира не някъде в Алпите, а в сърцето на Япония. Това е град Нозава Онсен (Nozawa Onsen), който е истинска гордост за Страната на изгряващото слънце. Големият планински курорт е част от префектура Нагано и от десетилетия е една от най-предпочитаните дестинации за любителите на зимните спортове от цял свят.

Курортът е разположен в полите на планинския връх Кенаши-Яма и неговата най-висока точка се намира на 1605 м надморска височина. В превод името на планината означава Плешивият връх, тъй като е много беден на растителност. Гледките от горе обаче са уникални. Тук е рай за скиори и сноубордисти, които могат да се възползват от 36-те писти, предлагащи отлични условия за спускане.

Носава Освен разполага и с модерна система за изкуствен сняг, така че дори и да няма обилни снеговалежи, любителите на зимните спортове няма от какво да се притесняват. Има специално изграден сноуборд парк, предлагащ атрактивни възможности за спускането на сноубордистите.

Може би най-върховното изживяване в Носава Освен е карането на ски или сноуборд през нощта. Пистите са снабдени с отлично осветление, позволящо спускането по тях по всяко време.

Дори и да не сте любители на зимните спортове, Носава Освен може да се погрижи за Вашето разнообразие. Многобройните лифтове предлагат различни възможности за разходка из природата за хора от всички възрасти. Гондоли и всякакви зимни съоръжения и атракции се грижат за забавлението на децата.

Днес Носава Освен е сред най-луксозните и скъпи ски-курорти на планетата, който е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали скиори. Този град, който има почти вековна история на световен ски център, може да се похвали с една от най-старите ски писти, датиращи още от 1924 г.

Ски

Градчето, населявано от едва около 5000 души, е известно и с многобройните си минерални извори и басейни и с културата на къпане, характерна за Япония. Водата тук се използва не само за хигиенизиране, но и за разтоварване, поради което градът има посещаемост дори и през лятото. Често 13-те басейна на Носава Освен са сравнявани с истинска обществена институция, в която се спазват строги правила на поведение. Къпалните, достъпни за всеки, се използват за обсъждане на последните новини или дори за сключване на сделки.

Можете да посетите Носава Освен и неговите многобройни атракции по всяко време на годината. Ако искате да се отдадете на любимите си зимни спортове, имайте предвид, че туристическият сезон е с продължителност от ноември до началото на май, а най-приятни за разходка из природата са пролетните и летните месеци.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати