Замъкът Острог (Ostrog Castle)

15.09.2010
Ostrog Castle

Замъкът Острог (Ostrog Castle) е разположен в едноименния украински град, който е разположен в историческата местност Ровно (Rivne Oblast). Този град се счита за люлка на украинската култура и просветителство, както и за едно от най-старите населени места в тази част на западна Украйна. Замъка Острог и едноименното градче са интересно разположени покрай течението на река Хорин.

Самият град Острог е споменат за първи път в исторически текстове през 1100 г. В продължение на почти три века, замъкът е бил резиденция на благородната фамилия Остроцки, която дава на украинската нация известен военни лидери, музикални композитори, както и строителни инженери.

Първите данни за укрепена постройка в този украински район са след татарската инвазия в тукашните земи през 1241 г. Монголците сриват до земята първоначалната крепост Острог. Руините на укреплението били реконструирани по-късно от княз Даниил от династията Остроцки, който превърнал в дворец руините на ранната крепост.

От тогава голяма част от частите на двореца са претърпели щети или са проведени. Независимо от това двореца Острог запазва до ден днешен своята средновековната архитектура. Самата крепост е издигата през 14 век върху едно сравнително малко възвишение с овален и полегат връх.

Географското разположение на областта е допринесло за лесното укрепяване и подсилване на Замъка Острог. Южната и източната страна на крепостта са повдигнати върху 20-метрова скала. В същото време северните и западните страни отделят града чрез поредица от окопи (ровове), който заместват голямото дефиле.

Днес замъкът е в руини, които датират от периода между 14-ти век до 16-ти век. Четири са основните структури, които влизат в дворцовия комплекс на Острог. Една от тях е Караулната кула, където днес е разположен музеят на замъка. Втората част от структурата на замъка Острог е Богоявленската църква, третата основна постройка е Новата Кула, заедно с Камбанарията, която е издигната през 1905 г.

4.5
Общо 4 гласували
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати