Музеят Диърфилд

31.10.2012
Музеят Диърфилд къща

Музеят Диърфилд (Historic Deerfield) се намира в Диърфилд, Масачузетс (Deerfield, Massachusetts) и представлява исторически музей, който се простира на голяма площ.

Той представлява място, където има исторически къщи, а също така и музеи. В историческите къщи можете да видите подробности от живота на ранните американци.

Някои от къщите се разглеждат с екскурзовод, но някои са достъпни и за вход без екскурзовод, такива са например къщата Стебинс (Stebbins House) и къщата Шелдън (Sheldon House).

Единадесетте къщи, които трябва да се разгледат, са принадлежали на американци, които са живяли през осемнадесети, деветнадесети и двадесети век.

Така например къщата Ашли (Ashley House) е била собственост на министър, който е живял през осемнадесети век, и в нея са запазени някои мебели и съдове.

Къщата Дуайт (Dwight House) е известна с това, че не е построена в Диърфилд. Тя е направена в Спринфилд (Springfield) през 1754 година и през 1950 година е преместена в Диърфилд.

Къщата Алън (Allen House), която е построена през осемнадесети век, е била собственост на основателите на Музея Диърфилд Хенри Флинт (Henry Flynt) и Хелън Флинт (Helen Flynt), които през двадесети век я ползвали за свой дом.

Днес в тази къща могат да се видят антики, които семейство Флинт са закупували за частната си колекция. Интериорът на къщата не е променян и е същият, какъвто е бил по времето, когато семейство Флинт е живеело в нея.

В музея Диърфилд може да се види ценната колекция от сребърни предмети на Хенри Флинт, който е бил очарован от ранното американско сребро. Тя съдържа четири хиляди експоната.

Къщата Фрейри (Frary House) е построена в средата на осемнадесети век и в края на деветнадесети век е била възстановена и обзаведена с антики. Възстановяването било направено от Алис Бейкър (Alice Baker), която възвърнала на къщата колониалния й стил – както в екстериорно, така и в интериорно отношение.

Посетителите на музея не пропускат да се отбият и в центъра на Флинт за живота в Нова Англия (Flynt Center of Early New England Life). Това е музей с различни по вид и послание изложби.

Музеят Диърфилд

Музеят предлага не само интересни изложби, но също така и специални събития, в които може да се включи цялото семейство.

Ханът Диърфилд (The Deerfield Inn) предлага вкусна храна. Той се намира в автентичната сграда, в която е построен ханът през 1884 година. Ханът разполага с двадесет и три стаи и храна, която се е приготвяла в Нова Англия.

Библиотеките на два музея – на Музея Диърфилд и на Асоциацията на Мемориала в долината Покумтък (Pocumtuck Valley Memorial Association) се намират в една сграда, известна, като Мемориалните Библиотеки (Memorial Libraries).

Само библиотеката на Хенри Флинт съдържа над двадесет и две хиляди книги и периодични издания, които са класифицирани в електронен каталог.

На открито се провеждат готварски демонстрации, които връщат духа на отминалите епохи. Градината е пълна с растения, които са били обичайни за градините на Нова Англия през осемнадесети и деветнадесети век.

В музея редовно се показват изложби на мебели от отдавна отминалите епохи. Цели семейства могат да се включат в специалните програми, като една от тях е много посещавана – това е историческото занаятчийство.

През лятото е особено популярно отглеждането на копринени буби, а след това проследяването и включването в процеса на превръщането на копринената нишка в разкошен плат.

Децата с радост се включват в отглеждането на истински копринени буби и научават много за технологията на добиването на конци и платове, характерна за отдавна отминалите дни.

4.4
Общо 5 гласували
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати