Кара дере

14.10.2011
Плажът на Кара Дере

Кара дере се намира между град Бяла и село Горица и е най-южната местност във Варненското черноморие. Това е място, известно с девствената си природа.

Тук идват туристи, които искат да съчетаят преживяването от контакта с морето и плажа с живот в дива гора, без следа от цивилизация.

Кара дере се намира близо до Иракли и до северния склон на Стара Планина. Плажът на Кара дере е без камъни и предлага чудесни условия за сърф.

До Кара дере се стига с автомобил, с колело и пеша от град Бяла. Разстоянието е около четири километра. По плажната линия и в гората всяко лято пристигат стотици туристи. Това за съжаление предизвиква и голямо количество отпадъци, които замърсяват местността. Понякога обаче се намират хора, които с личните си автомобили извозват отпадъците на недобросъвестните туристи.

Див плаж Кара Дере

Кара дере е едно от любимите места на почитателите на нудизма и на сърфа. В Кара дере туристите пристигат, за да изживеят щастието да са почти като първите хора. Хранителни продукти се набавят от близките населени местности, а дървен материал се продава на пътя между Варна и Бургас.

Туристите, които идват редовно в Кара дере, знаят, че трябва да носят със себе си прибори за хранене, съдове, чували за отпадъци, въжета и други полезни неща, които ще им послужат при летуването в полеви условия.

В гората има извор, чиято вода е много хубава, туристите го използват не само за питейна вода, но и за къпане и за пране. На места има вода и в цепнатините на скалите. В единия край на плажа има лечебна кал.

В близост до плажа на Кара дере има и други плажове – плаж Шкорпиловци, плаж Иракли, плаж Паша дере, плаж Камчия, плаж Камчийски пясъци. Много еколози са се обявили в защита на Кара дере, тъй като има проект за изграждането на вилно селище в района, което според еколозите ще наруши екосистемата, както и девствената красота на природата.

3.9
Общо 9 гласували
5 2
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати