Водопадът Детиан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Водопадът Детиан

Водопадът Детиан (Detian Waterfall) е едно от удивителните творения на природата. Детиан е най-широкият водопад на територията на Азия и вторият най-голям транснационален водопад. Природният феномен Детиан е разположен в рамките на република Китай, на около 40 километра от южната граница с Виетнам. Той се разстила по протежението на китайско виетнамската граница в автономния регион Guangxi Zhuang.

Детиан са всъщност два големи водопада, които са се образували по карстовите възвишения района Daxing, който е част от провинция Гуанси от китайска страна. Водопадът Детиан попада и във виетнамския район Trung Khanh, като се намира на около 272 километра от град Ханой.

Грохотът на падащите води на Детиан може да се чуе отдалеч. Картината на около 200 метра широкия природен феномен е наистина впечатляваща. Водата пада от височина около 70 метра, като Детиан е раделен на общо три нива на пада от дървета и скални образувания. По дължина Детиан остава единствено зад първенците Игуасу (Iguazu Falls), водопадът Виктория (Victoria Falls) и, разбира се, красивия Ниагарски водопад (Niagara Falls).

Водопадът Детиан е образуван по течението на река Гуичун. По време на китайско-виетнамската война Детиан е бил един от основните пунктове за китайската войска към виетнамските територии. Днес районът на водопада Детиан е една от основните забележителности на тази международна област.

Detian Waterfall

Посетителите и туристите имат възможност да си наемат бамбуков сал, с който да се разходят по спокойния басейн, в който се стичат водите на Детиан. Освен това, тук е и едно отлично място за плуване.

Водопадът Детиан е различен в зависимост от сезоните. През пролетните месеци пълноводните падове създават усещането за разцвета на живота. Лятото тук е едно място, изпълнено с чувство за свобода и природна хармония.

През есента околните гори се оцветяват в пастелни, топли тонове, които се отразяват красиво във водите на Детиан. Мнозина са на мнение, че водопадът Детиан изглежда като скулптура, изваяна от природата. Това в най-пълна сила може да се усети през зимния сезон, когато водата тече спокойно и бавно, внушавайки чувство на наразрушима хармония.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мария
Мария
02.11.2012 18:46
Божествена красота!
0
1
нина
нина
19.10.2012 15:11
това е рая
0
0