Водопадът Начи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Водопадът Начи

Водопадът Начи (Nachi Waterfall) е една природна забележителност, която допълва религиозната атмосфера, която от векове насам цари в едноимената планина, която се намира в рамките на префектура Вакаяма в Япония. Красиво стичащ се сред скалите със своята тънка и продълговата водна струя водопадът Начи доминира над едно старинно японско светилище, което е сред трите религиозни храма, изградени в областта на Кумано. Усещането за неразривна хармония между природата и бог в района на водопада Начи е неописуемо.

Известен още като Начи-но-Таки водопадът Хачи е един от най-високите и един от най-красивите водопади, които могат да се видят в Япония. Като такъв Начи се радва на голяма популярност сред туристите, а самите японци го считат за голяма своя светиня. В района на водопада Начи са се образували оше доста подобни водни забележителности в по-долните краища на водното течение на реката, което е образувала Начи.

Водопадът Начи

Едни от тях са водопадите Нино, Сано и Оньо. Всъщност Начи се използва за сборно наименование на всичките 48 водопада, които са се образували в планинските възвишения. По-специално Начи се нарича днес водопадът, който в миналото е бил известен като Ичино.

Някогашният водопад Ичино и днешен Начи е едно свещено място за поклонения още от древни времена. Непосредствено след паркинга на водопада Начи, където може да оставите колата си започва религиозния комплекс, където може да се види светилището Хиро.

Тук се нижат една след една японски къщи, а отзад сред скалите на планината остава фонът на водопада Начи. Тази красива местност сякаш коренно се различава от цялата провинция Хоншу, в която е разположен Начи. Цялата смесица от природна красота, храмове, пагоди и религиозен дух внушава чувство на особен респект към хармоничното начало.

Водопадът Начи достига височина от 133 метра. Има две основни места, от които туристите могат да наблюдават красивата водна маса. Долната гледка е достижима през една старинна пътека, която преминава през храм, няколко скални образувания. След тях измежду дърветата се открива прекрасна панорама на долната част на падащите води на водопада Начи.

Горната гледка на природния феномен всъщност може да се види от вътрешността на пагодата в близост до храма Sanseigantoji, който сам по себе си е също доста интересен за посещение. От тук могат да се направят прекрасни снимки на целия вид на водопада Начи. Достъпът и до двата маршрута, за да видите красиво падащите води на Хачи става, след като платите входна такса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати