Pochivka.com»Статии и Новини»Водопади»Водопадът Латоурел

Водопадът Латоурел

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Водопадът Латоурел

Водопадът Латоурел (Latourell Falls) е първата природна забележителност, която се вижда по панорамния път на дефилето на река Колумбия, а след него има още няколко красиви водопада, които също си струва да се посетят. Латоурел се намира в вмериканския щат Орегон в рамките на националния парк Гай Талбот (Guy W. Talbot). Красивият водопад Латоурел може лесно да бъде достигнат по панорамната магистрала на дефилето на Колумбия, като се намира на около 5 мили източно от Краун Пойнт (Crown Point) и на около 3-4 мили от град Брайдъл Вейл (Bridal Veil).

По кратка и обозначена пътека може да се стигне до основата на Латоурел, а по-натаък и до по-горните му части и точки за наблюдение. От тук се открива и красива панорама на самото дефиле. Невероятните води на Латоурел се стичат от височина от 249 метра сред базалтовите скали на местността, които образуват едни от най-впечатляващите форми в тази част на щата и въобще в целия тихоокеански северозапад.

Някои гледки към величествения пад на Латоурел са забележими още по пътя на Историческата магистрала на дефилето на Колумбия. В тази част на страната Латоурел е един от най-емблематичните и известни водопади, най-вече заради уникално красивия начин, по който водната струя се стича между базалтовите скали. По начина, по който водите на Латоурел се спускат мощно, той напомня доста на водопада Мълтнома (Multnomah Falls).

За да стигнете от мястото на паркинга на самия парк до Латоурел , да го обиколите и да се върнете ще са ви нужни не повече от около 2 часа, разбира се, ако не решите да се полюбувате по-дълго на величествения природен феномен. Водопадът носи името на Джоузеф Латоурел , който е един от първите заселници в района на дефилето на река Колумбия.

За да стигнете от основата на Латоурел до горната му част ще трябва да преодолеете денивелация от около 100 метра. Изключително приятна възможност е да преминете зад водите на водопада, ако искате да се разхладите от горещия летен ден. Най-добре е да посетите природната забележителност в периода от март до юни, защото водите са най-пълноводни и карасиви тогава и защото климатът е най-подходящ за подобен излет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати