Селски туризъм във Варненско

14.09.2010
Селски туризъм във Варненско

Варненските села са едно атрактивно място, предпочитано от туристите, дирещи тишина и спокойствие. Дошлите тук могат да се насладят на идилията на селския живот.

Село Близнаци например предлага дори и през есента велопоходи и разходки с лодка по Камчия. В къща "Орелец" пък храната се приготвя от биопродукти, като се използват бабини кулинарни рецепти.

Село Долище привлича вниманието на туристите с "Трите воденици". Оттук минава древният път за миграция на птиците Via pontica, което дава възможност за срещи с хиляди славеи, лястовици, щъркели и други прелетни птици. За удоволствие на любителите на риболова, тук са направени и зарибени водоеми.

Хит за чуждите туристи е село Аспарухово, кацнало на брега на язовир "Цонево". Китните му къщички са на век и половина. Супер атракцията тук е возенето на магарешка каручка.

В комплекс "Изворите", намиращ се на 20 км. от Варна можете да посетите "Котева воденица". Настаняването в двойна стая струва само 30 лева, а предлаганите домашни ястия, могат да събудят любопитството и на любителите на добрата кухня.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати