Езерата Vermillion

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Езерата Vermillion

Освен изумрудените води на езерото Пейто, в рамките на Национален парк Банф (Banff National Park) може да се видят още три невероятно красиви езера, известни като езерата Върмилиън (Vermilion).

Тази защитена територия е разположена около Скалистите планини на Канада и е включена в списъка със Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Природният парк Банф се намира на около 130 км от Калгари, като обхваща площ от около 6641 кв. км.

Езерата Върмилиън са разположени западно от град Банф. Автомобилният път, който води покрай крайбрежието на общо трите езера Вермильон е дълъг около 11 км. Трите красиви водни басейна са се образували в долината на река Боу (Bow River), в самото подножие на планината Mount Norquay. Намират се между Трансканадската магистрала и железопътното трасе Canadian Pacific Railway.

Района на езерата Върмилиън е изключително ценен със своето био разнообразие. Изключително е разнообразието от растителни видове, диви животни и най-вече птици, като орнитолозите отдавна са превърнали Върмилиън във свое лобно място за наблюдение на птици.

Сред най-тачените пернати видове са плешивият орел, орел рибар и канадските гъски. Ако имате повечко късмет може да видите дори лосове и бобри.

Езерата Върмилиън са любимото място в Национален парк Банф на различни мигриращи водолюбиви птици. В началото на пролетта гледката тук е прелестна имайки предвид пъстрия животински свят на многото красиви птици. Белоглавите орли традиционно гнездят в рамките на езерата Върмилиън.

Езерата Върмилиън

Още през далечната 1940 година Националното географско дружество обявени езерата Върмилиън за част от десетте най-красивите езера в САЩ.

Това остава непроменено и днес. Трите езера покриват обща площ от 40 000 декара вода, в които са се образували 365 острова. Езерата се простират на 40 километра в сърцето на региона Minnesota's Arrowhead Region.

Археологически разкопки доказват, че човешка дейност около езерата Върмилиън е имало още преди цели 10 800 години. Доказателство са намерените оръдия на труда и лагери.

Днес сред основните дейности, които посетителите на езерата Върмилиън могат да практикуват, са освен наблюдението на птици и животни, още колоездене, каране на кану в чистите води на водните басейни и всички видове екотуризъм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати