Силвър Фолс

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Силвър Фолс

Жителите на американския щат Орегон притежават едно невероятно и ценно природно богатство. То е съхранено под името Щатския парк Силвър Фолс, където могат да се видят цели 10 водопада, 5 от които достигат височина над 100 метра.

Силвър Фолс (Silver Falls) или Сребърните водопади носят името си от преминаващата през района Сребърна река (Silver Creek). Паркът се намира съвсем близо до градчето Силвъртън (Silverton) и на около 32 км в югоизточна посока от Салем (Salem).

Паркът Силвър Фолс е най-големият на територията на щата Орегон, като се разпростира на площ от 36 кв.км. В парка са изградени над 39 км туристически пътеки, около 23 км маршрути за конски преходи и близо 7 км трасета за планински колоездачи и спускане с байкове.

Маршрутът, който отвежда посетителите на парка през 10-те прекрасни водопада се нарича Canyon Trail и се придържа по течението на Сребърната река, по което едно след друго се редят красивите природни образувания. Именно реката дава наименованието на целия природен парк в Орегон. В района има и зона, която се отдава на концесионери, но тя е стриктно разделена от защитената територия.

Силвър Фолс

Селището Силвър Фолс Сити е създадено около 1888 година, когато тук се оформя общност, която се занимава с дърводобив. Срещу тази несправедливост се опитва да се опълчи един фотограф от Силвъртън - June Drake, който използва красиви снимки на водопадите от района, за да пробуди общественото съзнание.

Това му действие има ефект, но през 1926 г. инспекторатът на Националната служба Паркове отказва да даде статут на защитена територия на района, защото пъновете в него имали „непривлекателно разпределение”.

По времето на президента Франклин Рузвелт, около 1935 гоидна Силвър рФолс започва да се разработка като зона за отдих. От около 1930 година съществува и историческата туристическа база South Falls Lodge.

През средата на миналия век това място функционирало като ресторант, а от 1983 година заедно с целия района Силвър Фолс е вписано в Националния регистър на историческите паметници и места. От 2008 година мястото има статут на национален парк.

Най-атрактивните и посещавани забележителности на парка, разбира се, остават водопадите. Сред тях се открояват този, разположен до Южната хижа, наречен Южния водопад, който достига височина от 54 метра.

За най-високия водопад в Силвър Фолс се счита Двойният водопад (Double Falls), който е с около метър по-висок от предходния. Атрактивен също така е и по-малкият Дрейк Фолс (Drake Falls). Четири от водопадите имат амфитеатрално разположение при едно езеро.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати