Замъкът Лин

06.05.2011
Замъкът Лин

Приказният средновековен Замък Лин (Linn Castle) със сигурност е едно от местата, които задължително трябва да се посетят в Германия. Историческият монумент се намира в град Крефелд (Krefeld), разположен в западната част на Германия, провинция Северен Рейн-Вестфалия (North Rhine-Westphalia).

Местността Лин, която днес е обособена като квартал на града, е разположена на бреговете на красивата река Рейн. Всъщност най-вероятно в края на 11-ти и началото на 12-ти век Лин е имал статут на отделен град. Днес кварталът на Крефелд се намира се само на 5 километра източно от историческия център на града. В живописния остров, образуван сред водите на Рейн, вече няколко столетия храбро се издига старинния замък Лин.

Крепостта е построена през 12-ти век. За съжаление по време на Испанската война през 1704 година историческият паметник е бил сериозно повреден. Замъкът претърпява сериозни поражения и по време на двете световни войни.

През 1926 година обаче се взима решение за възстановяване на крепостта. Полагат се значителни усилия за нейното обновяване. Благодарение на усилията на местните, съвременният облик на крепостта възражда старата слава на крефелдската забележителност.

Замъкът Лин в Крефелд, Германия

Днес крепостният комплекс очарова хиляди туристи годишно. Той се е превърнал в една от емблемите, визитната картичка на Крефелд. Съчетанието между удивителните природни и архитектурни забележителности, както и богата десетвековна история на местността правят посещението на Замъка Лин незабравимо изживяване. Привечер крепостта е дори още по-омагьосваща. Прецизно поставеното осветление акцентира върху най-забележителните елементи на средновековния дворец-крепост.

Днес монументът е превърнат в чудесен музей, в които се съдържа богата експозиция от археологически находки. Там могат да се открият артефакти още от римско време. В музея се намира и гробница, където са положени костите на владетеля Ото фон Лин. Разбира се, в музея можете да научите интересни факти и подробности за историята на замъка.

Около крепостта Лин се намират още няколко възхитителни забележителности. Сред тях са замъка Васербург (Wasserburg), който също е разположен около река Рейн, ловната къща Jagdschloß , имението Greiffenhorst Mansion, както и Германският Музей на текстила. По бреговете на реката могат да се посети още и Музейният център на замъка Лин.

Крефелд и крепостта Лин се намират само на няколко километра от Дуисбург, Германия.

4
Общо гласували: 5
5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати