Пето Авеню, Ню Йорк

Нина 2Нина 2
Новак
748
Пето Авеню в Ню Йорк

Най-голямата търговска улица в Ню Йорк е Пето Авеню. Не можете да отидете до Ню Йорк и да не посетите това невероятно място за пазаруване, изпълнено с много интересни забележителности.

Тук ще видите обществената библиотека на Ню Йорк, където са събрани книги от различни епохи, издадени на различни езици – тук е истински рай за любителите на четива и съкровищница на всевъзможни видове информация, които могат да бъдат прочетени на различни носители.

На Пето Авеню се намира и една от най-известните сгради в света – Емпайър Стейт Билдинг (Empire State Building), известна като най-високата сграда в света и увековечена в много холивудски продукции. Тук се намира също така и известният Роклефер Център, както и много други интересни сгради.

На Пето Авеню са събрани огромно количество магазини, бутици на известни дизайнери, където можете да купите дрехи както на невероятно скъпи цени, така и на съвсем достъпни. Последните колекции на всички известни имена от световните подиуми могат да се намерят тук, затова Пето Авеню е любимо място за пазаруване на богаташите и на звездите от цял свят.

По отношение на пазаруването Пето Авеню е най-скъпата улица в света. Всеки по-известен предприемач, който иска да има добри позиции в индустриалния свят, има престижен магазин на прочутата улица.

Улицата започва на север от площад Вашингтон и продължава към 143-та улица. Пето Авеню е мястото, където се насочват най-големите почитатели на модата, за да са в крак с последните модни тенденции.

Пето Авеню, Манхатън

Няма жена в света, която да не мечтае за пазаруване на Пето Авеню, където могат да се намерят най-луксозните и качествени дрехи, обувки и аксесоари.

Тук са и магазините на най-известните бижутерски къщи в света, откъдето взимат бижута холивудските актриси, за да привличат погледите на кинофестивалите.

Децата обожават Пето Авеню, защото тук са събрани на едно място най-добрите магазини за играчки в целия свят. На Пето Авеню могат да се намерят най-фините платове, редки орхидеи, разкошни парфюми и СПА-центрове, които предлагат висококачествени луксозни терапии за разкрасяване.

Близо до Сентръл Парк по улицата има много жилищни кооперации, невероятни църкви и всевъзможни сгради с историческо значение.

На Пето Авеню има и много интересни музеи, което прави улицата много атрактивна за туристи. Тук се намира Музеят на Ню Йорк, както и много други музеи. Те са толкова много, че районът между 82-ра и 104-та улица е известен като Музейната Миля.

През деветнадесети и началото на двадесети век много богати индустриалци построили разкошни къщи на Пето Авеню с гледка към Сентръл Парк. Много от тези красиви сгради днес са превърнати в музеи, като много от тях са били дарени на Ню Йорк от собствениците им.

Музеят на Националната Академия се намира в прекрасна сграда, която преди много години е принадлежала на големия филантроп Арчър Хънтингтън.

Сред прочутите музеи на Пето Авеню са музеят Метрополитън, както и музеят Гугенхайм.

Музеят Метрополитън е един от най-големите музеи в света, където са събрани невероятни произведения на изкуството. В музея Гугенхайм са събрани прекрасни произведения на модерното изкуство.

На Пето Авеню се разполага великолепната катедрала на Свети Патрик, която се намира между 50-та 51-ва улица и изумява с готическото си великолепие и привлича милиони туристи от цял свят всяка година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати