Pochivka.com»Статии и Новини»Забележителности»Национален исторически парк Саратога

Национален исторически парк Саратога

Нина 2Нина 2
Новак
748
Исторически парк Саратога

Националният исторически парк Саратога (Saratoga) се намира в източната част на щата Ню Йорк и е разположен сравнително близо до столицата на щата – Олбъни (Albany).

Паркът е исторически важно място, тъй като тук се е разиграла битката за Саратога, при която била отбелязана първата значима победа по време на американската революционна война.

Точно на това място американските сили са се срещнали с британската армия и са я победили, което довело до следващо важно събитие – Франция да признае независимостта на САЩ.

Бойното поле, на което се разиграла важната битка, е било признато за историческа ценност през 1927 година, а през 1938 година е станало част от Националната паркова система, след като Националния исторически парк Саратога е признат от Конгреса на САЩ.

Паркът е разположен в горната част на река Хъдсън (Hudson river). В посетителския център туристите, които пристигат тук от различните кътчета на света, могат да видят специален филм, посветен на събитията на бойното поле Саратога, както и да видят невероятни артефакти, останали от онази епоха. В посетителския център в националния парк Саратога има стаи за почивка и магазин.

Има туристически трасета, по които туристите се придвижват без помощта на екскурзоводи. Интересна за посещение от туристите е къщата музей на генерал Филип Шуйлър (General Philip Schuyler). Това е реставрираната къща на генерал Шуйлър.

На територията на националния исторически парк Саратога се намира и монументът Саратога (Saratoga Monument), който е едно от местата, които са от голяма важност в националния исторически парк Саратога. Монументът Саратога представлява обелиск с височина сто петдесет и пет крачки, който символизира американската победа в битката за Саратога.

В селището на победата (Village of Victory) се простират на двадесет и два акра земя Гората на победата (Victory Woods). Те отбелязват мястото, където войските на британската армия са се предали на американските сили под командването на генерал Хорейшо Гейтс (Horatio Gates). За да се стигне до Гората на победата, трябва да се мине покрай гробището.

Гората на победата е отворена за посетители от изгрев до залез слънце.

На територията на националния исторически парк Саратога се намира и прочутият монумент Бут (Boot Monument) посветен на Бенедикт Арнолд (Benedict Arnold). Това е единственият военен мемориал, който не носи името на човека, на който е посветен. За изграждането на този мемориал е помогнал Джон Уотс де Пейстър (John Watts de Peyster), който е бил генерал на нюйоркските военни сили (New York State Militia) по време на американската гражданска война. Самият той е написал няколко военни история, посветени на битката за Саратога.

Къщата Маршъл (Marshall House) се намира сравнително близо до входа на парка. Тя е била построена през 1773 година. Къщата Маршъл се е прославила покрай баронеса Фредерика Ридезъл (Baroness Frederika Riedesel), която посветила много трудове на войната за американската революция, както и на залавянето на германските войски от генерал Ридезъл в Саратога.

Баронеса Ридезъл обитавала къщата по време на последните дни на битката за Саратога, заедно със съпругите на офицери от британската армия, както и на ранени. Тя била обявена за първата жена-военен кореспондент. Къщата Маршъл била бомбардирана от американците, които смятали, че там са разположени вражеските сили. Къщата Маршъл е частна собственост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати