Pochivka.com»Статии и Новини»Водопади»Водопадът Рейнбоу Фолс

Водопадът Рейнбоу Фолс

Нина 2Нина 2
Новак
748
Водопад Рейнбоу в САЩ

Водопадът Рейнбоу Фолс в Националния монумент Девилс Постпайл (Rainbow Falls at Devil's Postpile National Monument) се намира близо до езерата Мамот (Mammoth Lakes).

Водопадът Рейнбоу Фолс е класически оформен правоъгълен водопад, който пада от около сто и една стъпки височина в реката Сан Хоакин (San Joaquin River). Преди време водопадът е бил част от Национален парк Йосемити (Yosemite National Park).

Това било преди интересите на мините да бъдат поставени под тези на опазване на националното богатство. През 1910 година Уолтър Хъбър (Walter Huber), инженер в Горската служба на Съединените Щати в Сан Франциско (San Francisco) разбрал, че трябва да се прегради река Сан Хоакин в интерес на минното дело.

Притеснен от това, Хъбър се обърнал към Сиера Клъб и това довело до поредица от събития, които като краен резултат довели до придобиването на статут на национален монумент през 1911 година на тази местност.

Според редовните посетители на водопада Рейнбоу Фолс най-доброто време за разглеждането му е късният следобед, когато водопадът е озарен от меката следобедна светлина. През сутрешните часове водопадът в по-голямата си част е засенчен и това не е най-доброто време за достатъчно добра гледка, особено ако става въпрос и за заснемане на природната забележителност. Затова път сутрин има по-малко посетители и това е времето, когато можете да се насладите на повече спокойствие на това място.

Докато се върви към водопада Рейнбоу Фолс, пътеката е песъчлива и множеството посетители, стекли се тук от различни краища на света, вдигат много прах и понякога е трудно да се диша.

Въпреки че ще бъдете целите покрити с прах, когато стигнете до водопада Рейнбоу Фолс, ще откриете, че усилията са си стрували, тъй като пред очите ви ще се разкрие една наистина невероятна гледка, сътворена от майката природа.

Водопадър Рейнбоу в парка Девилс Постпайл в Калифорния

През 1992 година тук се разгорял голям пожар, който превърнал част от туристическата пътека в истинско подобие на декор от филм за духове. Районът все още се възстановява от пораженията от грандиозните пламъци, които са се развихрили тук и са унищожили огромна част от растенията на територията на националния монумент Девилс Постпайл.

Пострадали са предимно борове, а те растат доста бавно. Липсата на сянка поради последиците от пожара води до това, че лъчите на палещото слънце напичат силно и туристите понякога трудно понасят адската жега.

Ако се погледне и снима под определен ъгъл, водопадът е изумителен, защото в долната си част наистина образува дъга. Оттам е и името му Rainbow, което означава „дъга”. Водната дъга се прелива в сияещи цветове и гледката е наистина магическа. Всеки момент дъгата е различна по големина и интензивност. За да видите водопада директно, трябва да влезете до коленете или дори до кръста във водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати