Франкофонски фестивал в Созопол

08.06.2012

От 10 юни до 17 юни в Созопол ще се проведе франкофонския фестивал „Солей", който се организира с финансовата подкрепа на общината. Второто издание на фестивала ще стартира с изложбата „Европа гледа европейци".

Изложбата ще представи шаржове на най-известните политически дейци и важни политически събития в Европа през последните години. Изложбата ще може да се види на площада пред амфитеатъра. Откриването е в 18 часа.

С концерт на Сентиментъл Суингърс и секстета на Михаил Йосифов - "Бурлеска" ще бъде същинското откриване на фестивала в 20:30 часа. В дните на фестивалната изява ще бъдат показани още пет изложби, които ще са в Археологическия музей и в Художествената галерия.

Франкофонски фестивал в Созопол

Гостите на фестивала ще видят още уникална колекция от бижута и скъпоценни камъни на водещи европейски фирми. Кулинарната тема също ще бъде представена със семинар и с фотоизложба.

Във всяка една от фестивалните вечери се организират джаз концерти, които са запазена марка на фестивала. Седмицата на франкофоните в Созопол ще бъде закрита с с танцовия спектакъл „ Les neuf burlesque".

4
Общо гласували: 3
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати