Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Враца – врата към древността

Враца – врата към древността

AdminAdmin
Администратор
3k
Враца – врата към древността

Враца заедно с Мездра и Роман започват съвместна работа по проект „Враца – врата към древността”, който е на стойност 473 179 лева.

Идеята на проекта е да се направи мащабна рекламна кампания и да се разработят атрактивни туристически пакети, които да представят на туристите културното и историческо наследство на региона.

Акцентът на проекта е опазването на природното и културно-историческото наследство в региона чрез туризъм. Ще се подпомогне и местното предприемачество в сферата на туризма.

Враца – врата към древността

В туристическите пакети ще бъдат включени обекти като ъщата на баба Илийца, пещерата „Леденика”, проходът „Вратцата”, манастирът „7-те престола”, местността „Шупловица”, връх „Околчица”, природният феномен „Божия мост” и др.

Пакетите ще включват и уникални атракции като приготвяне на хляб от еднозърнест лимец по рецепта от преди 8 000 години, както и възстановка на Дионисиеви ритуали за пиене на вино.

Разработените по проекта пакети ще бъдат представяни на туристически борси и форуми, които популяризират туристически дестинации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати