Хургада

Нина 2Нина 2
Новак
748
Хургада

Хургада (Hurghada) е известен туристически център на крайбрежието на Червено море и е с население над 248 000 души. Хургада е популярен курорт в Египет. Хургада е административен център на една от 26-те египетски провинции – провинцията на Червено море.

Разположението на Хургада и уникалните климатични условия създават неограничени възможности за почивка през цялата година, което привлича туристи от целия свят. Крайбрежието на Хургада се състои от Стария град, Новия град и почти непрекъсната верига от хотели, която се е проточила покрай брега почти на четиридесет километра дължина. Хургада с право се смята за най-популярния курорт в Египет.

Хургада е смятан за целогодишен курорт, туристическият сезон тук никога не свършва и туристите събират тен дори през февруари, когато температурата на водата не пада под двадесет градуса. Постоянният морски бриз прави престоя в Хургада приятен дори в горещите летни месеци, с които е известен знойният Египет.

Хургада улица

За съжаление природа в Хургада няма. Градът е построен в пустинята. От животинските видове може да се срещнат малки гущерчета. Но дори липсата на природа може да бъде красива – равният нажежен пясък до линията на хоризонта, а от другата страна – чиста морска вода. Морето на Хургада е известно като една от главните атракции на Египет.

Туристите се гмуркат в него, разхождат се с корабчета и редовно се опитват да хванат риба в него. Водата в морето е толкова прозрачна, че дори без очила и шнорхел можете да видите красиви риби и цъфтящи корали.

Пътните знаци в Хургада не са силно разпространени. Главният детайл в разминаването на автомобилите е подаването на звукови сигнали. Маршрутните таксита са пълни с местни жители. Шофьорите не затварят вратите, тъй като пътниците влизат и излизат в движение, защото возилото се движи доста бавно.

В Хургада има нов център и стар център. В града има ресторанти за всички вкусове – както заведения за бързо хранене, така и рибни ресторанти, египетски ресторанти, руски и китайски ресторанти. Любителите на екзотика задължително трябва да посетят Стария град.

Хургада плаж

В него има източен пазар, който изглежда направо безкраен, и в него се предлагат подправки на купчини, злато на прах, различни красиви шалове, накити с различна стойност. Тук има и доста професионални просяци. Не се препоръчва на туристите да се разхождат в този район без екскурзовод.

Кораловите рифове са разположени покрай брега и не е необходимо да се екипирате специално, за да разгледате великолепното морско дъно. Заливът Наама (Naama) се смята за едно от най-добрите места за подводно плуване.

В Хургада има типично европейски хотели и страхотни магазини, както и екзотични сергии. На някои от сергиите има стъклени витрини с красиви бутилчици, в които има етерични масла.

Любителите на екзотика няма как да не купят египетски папирус, на който срещу определена такса може да бъде изписано с древни букви името ви. Тук можете да намерите интересни произведения на изкуството – портрет на египетска царица върху бананов лист. Хургада се смята за един от най-скъпите египетски курорти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Препоръчано

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати