Мармарис

Нина 2Нина 2
Новак
748
Плажът на Мармарис

Мармарис (Marmaris) е изключително красив курортен град, който е с население от над 31 000 души. Но когато стартира пиковият курортен сезон, населението заедно с туристите надвишава 300 000 души.

Туристите, които редовно посещават града в свободното си време, са на мнение, че това е най-красивият град на югозападното крайбрежие на Турция. Древногръцките мислители са наричали Мармарис града на най-красивото небе.

Мармарис е наистина живописен град, който представлява красив романтичен залив, заобиколен от планини. Те са покрити с гъсти борови гори. Въздухът е с целебни свойства именно заради голямото количество иглолистни дървета, което създава уникален климат в курортния град, намиращ се на морето.

Романтиката на закътаните плажове, луксът на бреговата линия, където се намират скъпи хотели, барове и ресторанти, съчетани с невероятните възможности на нощния живот са превърнали Мармарис в наистина желана дестинация.

Замък в Мармарис

Улицата, която е прочута с факта, че е пълна с барове, се намира в подножието на древна крепост точно в идеалния център на града. Тя се нарича Бар Стрийт (Bar Street) и на нея са разположени над сто барове и нощни клубове. Купонът тук не свършва до зазоряване.

В Мармарис е силно развит подводният спорт и тук идват много любители на гмуркането, които искат да видят с очите си красотата на подводното царство. Специално за любителите на гмуркането работят специални дайвинг-центрове.

Мармарис, Турция

Шопингът в град Мармарис е направо култов и туристите инвестират средствата си в уникални изделия, които трудно могат да се намерят на друго място. Това са ръчно изработени килими, различни ефектни кожени и текстилни изделия, които са с характерните мотиви и дизайн за местността.

Мармарис е и сред предпочитаните курорти за семейства с деца, тъй като предлага както комфорт и интересни места за посещения за възрастните, така също и достатъчно забавления за малчуганите.

Курорт Мармарис, Турция

Мармарис е космополитен град, който събира най-различни хора. Тук пристигат както семейства с деца, улегнали двойки, приятелски компании и романтично настроени влюбени от цял свят, така и любители на лукса от най-висока класа. В пристанищата могат да се видят яхти на стойност няколко милиона долара. От доста време Мармарис привлича наистина богати туристи.

Всеки ден от Мармарис тръгват много туристически яхти, които предлагат разходка до близките пещери, до които може да се стигне единствено по вода. Освен това туристите могат да бъдат отведени до руините на древни градове край Мармарис.

Гледка към Мармарис

Предлагат се също така и посещения на близките живописни селца, около които има разкошни водопади, а също така и сафари с джип из планините край Мармарис. Интересно място за посещение са турските бани, където се предлага традиционен турски масаж и сауна.

Местните жители понякога предлагат на туристите малки костенурки, но не се препоръчва купуването им. Обикновено костенурките умират още по време на полета, но в повечето европейски страни е забранено да се внасят тези животни, тъй като са защитен вид.

Забележителности в и около Мармарис

- Крепостта на Мармарис, която днес е превърната в музей, излагащ старинни предмети и оръжия

- Хамамът, който се намира зад джамията на пазара. Това е обществена турска баня, в която жените се къпят отделно от мъжете.

- Остров Седир(Островът на Клеопатра), на който има уникален по рода си златист пясък, за който навремето се смятало, че е докаран от Марк Антоний за медения му месец с Клеопатра.

- Остров Дженнет, който всъщност е полуостров, е известен със своята пещера, до която може да се стигне само откъм морето.

- Остров Родос, който е гръцки и който се намира само на един час път с ферибот Ви дава възможността да сте горди, че за един час сте посетили две различни държави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.1
50
44
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати