Дисниленд, Париж

27.11.2012
Диснисниленд

Дисниленд (Disneyland) е невероятен атракционен парк в Париж (Paris). Първоначалното му име е било курорт Евро Дисни (Euro Disney), а по-късно е бил преименуван на Евро Дисниленд (Euro Disneyland). Паркът се намира на тридесетина километра от центъра на града. Паркът е отворил врати през 1992 година на площ от над 1940 хектара.

В парка има голф игрище, тенис кортове, детско футболно училище и дори гара с действащ влак. Паркът работи без почивка всеки ден от 10 до 22 часа. За тези, които отсядат в хотела на Дисниленд входът в парка е възможен от 8 часа сутринта.

Дисниленд в Париж се състои от тематични паркове и четиридесет и два атракциона, които имат славата на едни от най-интересните атракциони в света. Затова разходката в Дисниленд е мечта не само за много деца, но и за много възрастни.

Атмосферата в парка е невероятна, тъй като навсякъде се чува приятна музика и могат да се видят разкошни тропически растения. По алеите на парка постоянно могат да се видят анимационни герои, любими на децата. Малчуганите могат да докоснат любимите си герои и дори да си поговорят с тях. Всяка година Дисниленд в Париж се посещава от над десет милиона души.

Замъкът на Спящата красавица в Дисниленд

Една от основните атракции на парка е улицата Мейн Стрийт (Main Street). Това е и главната улица на Дисниленд. Тук има много интересни магазини, ресторанти и дори барове. Тя предлага на туристите очарованието на началото на двадесети век с викторианските си постройки. Посетителите могат дори да наемат файтон и да се насладят на романтиката на времето, когато Уолт Дисни (Walt Disney) е бил малко момче.

Във Фентъзиленд (Fantasyland) посетителите могат да се срещнат с феи и да се насладят на гледката на различни магически създания. Тук хлапетата ще са запленени от срещата с Питър Пан (Peter Pan) и капитан Хук (Hook). Малките почитатели на Алиса (Alice) могат да преминат през нейния невероятен лабиринт и да видят страхотните изненади в него.

Герои на Дисни

Замъкът на спящата красавица ще привлече любителите на приказни истории. Любимецът на хиляди деца от цял свят – Пинокио (Pinocchio), също очаква малчуганите и техните родители в Дисниленд в Париж. Те могат да разберат всичко за приключенията на дървената кукла, която иска да стане истинско момче.

Фронтиерленд (Frontierland) предлага незабравими изживявания за любителите на истории от Дивия Запад. Туристите могат да разгледат селото на Покахонтас (Pocahontas) и да се насладят на най-бързия влак, прекосявал някога Дивия Запад. Във Фронтиерленд посетителите се сблъскват и с призрачни създания от имение, обитавано от духове на булка и нейния годеник.

Адвенчърленд (Adventureland) предлага страхотен свят на битките на карибските пирати и срещи с търсачи на изгубени съкровища като Индиана Джоунс (Indiana Jones). Можете да се повозите с вагонетки и да усетите адреналина точно като Индиана Джоунс. Тук може да се види и къщата на Робинзон (Robinson).

Четвъртият тематичен парк в Дисниленд е Дискавъриленд (Discoveryland). В него могат да се видят космически кораби и герои от бъдещето, както и да се стреля с оръжия от други планети.

3.7
Общо гласували: 7
5 2
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати