Лидо ди Йезоло

Нина 2Нина 2
Новак
748
Лидо ди Йезоло

Лидо ди Йезоло (Lido di Jesolo) е развит курорт в италианския град Йезоло. Градът Йезоло се намира в близост до Венеция (Venice), а Лидо ди Йезоло е част от града и по-точно тази част, която се намира на Адриатическо море. Според исторически сведения на мястото, където днес се намира Йезоло, е имало древно римско селище. В курорта има над 25 000 жители, но през силния курортен сезон броят на обитателите на курорта достига над 400 000 души.

Въпреки че е сравнително млад курорт, Лидо ди Йезоло се смята за един от най-добрите курорти в Италия по северното адриатическо крайбрежие. Курортът не се е развил спонтанно, той е бил проектиран като морски курорт, който да привлича туристи от различни кътчета на света.

Великолепният климат и прекрасно развитата инфраструктура на курорта привличат стотици хиляди туристи от цял свят в Лидо ди Йезоло. Курортният сезон в Лидо ди Йезоло започва през май и свършва чак през октомври. Високите планини защитават курорта от силни ветрове, както и от високите вълни на морето.

Лидо ди Йезоло е започнал да се развива като курорт през шестдесетте години на миналия век. Курортът се намира близо не само до Венеция, но също така и до Флоренция (Florence) и други големи италиански градове.

Курортът е с план, според който хотелите са наредени на три реда. Разстоянието между първия ред на хотелите и морето е не повече от около триста метра. Туристите се радват на прозрачните сини води на Адриатическо море и на мекия пясък на плажа. Морската вода е доста топла, а пясъкът искри в нюансите на златото. Крайбрежната улица на Лидо ди Йезоло се смята за най-дългата европейска улица, тъй като се простира на петнадесет километра дължина.

Курортът Лидо ди Йезоло предлага всевъзможни атракции за малки и големи. Тук възрастни и деца могат да се насладят на изкуството на гмуркането, конната езда, сърфинга и различни видове спорт. Аквапарк и три лунапарка превръщат Лидо ди Йезоло в един от най-популярните семейни италиански курорти. Икономиката на Лидо ди Йезоло се гради на туризма.

Бряг в Лидо ди Йезоло

Хотелите в Лидо ди Йезоло като цяло са сравнително неголеми, които изненадват туристите с уютна домашна атмосфера. Почти от всяка стая може да се види морето. За любителите на лукса има и достатъчно хотели, които предлагат достатъчно глезотии дори за най-капризните клиенти.

В Лидо ди Йезоло има хиляди магазини, където всеки може да намери нещо по вкуса си, има голямо количество от разнообразни ресторанти и пицарии, където се предлага оригинална италианска храна.

В Лидо ди Йезоло има също така и зоопарк с интересни и разнообразни видове животни, а също така и парк, посветен на динозаврите. Близо до курорта се намира Гардарленд (Gardarland) – парк с огромно количество атракциони, който се намира край красивото италианско езеро Гарда (Garda).

Любителите на екскурзиите могат да комбинират почивката си в Лидо ди Йезоло с различни турове до Венеция и други места, като особено притегателни за туристите са красивите лагуни с тюркоазени морски води.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати