Кицбюел

Кицбюел

Кицбюел е най-популярният зимен курорт и ски-център в Австрия. Това малко средновековно градче е разположено в провинция Тирол - една от двете федерални провинции на държавата, между планините Ханенкам и Кицбюел Хорн, около река Кицбюел Ахе.

Тирол е петата по население провинция в Австрия и климатът в тази част на страната е умерено-континентален и алпийско-планински. Кицбюел се намира на около 80 км. от Залцбург и на 95 км. от Инсбрук. Надморската му височина варира между 800 м. и 2000 м. Населението му наброява не повече от 9000 жители, а легловата база, предлагана от курорта, е само 7 766 човека - относително малко за толкова известен ски-център.

Кицбюел предлага на своите гости 30 ски лифта, които могат да транспортират 76 200 души на час. Пистите разполагат с 50 таверни, в които туристите могат да се ободрят, да хапнат и да пийнат.

Ски-пистите на курортното градче са с обща дължина от 168км., конкурираща се само с най-големите ски курорти по света. Има лифт, който свързва Кицбюел с разположена в близост ски зона, като по този начин дължината на пистите достига 400 м. Самите ски-писти са със средна трудност, като изключим най-трудната- световноизвестната Ханенкам.

Всяка година тук идват над един милион туристи, тъй като климатът позволява карането на ски чак до средата на април. Трябва да изберете най-доброто време за посещение в зависимост от това, което сте дошли да търсите в това райско курортно градче.

Като цяло януари-началото на февруари е най-подходящият сезон за зимно скиорство, месец март за пролетно скиорство, а периода юли-август за любители туристи, почитатели на разходки из природата.

Кицбюел предлага добри възможности за сноуборд и фрийрайд, има терен за слалом, трасета с препятствия и създаден сноуборд парк.

Кицбюел е предпочитана дестинация не само заради предлаганите зимни развлечения и спортни мероприятия, но и заради многобройните си забележителности. Тук се намират готическата църква Св. Катерина, която е построена в периода 1360-1365 г. и Протестантската църква, датираща от 1962 г. И двете църкви са важен исторически паметник на културата.

Шварцзее, Кицбюел

Гостите на града се впечатляват и от Reisch Dance Cafe, което е построено през 1962 г. от известен тиролски архитект.

Тук всяка година се провежда фестивалът за ретро автомобили "Китцбюелер Алпийско рали", който е основан през 1988г.

Кицбюел е домакин и на известният тенис турнир Austrian Open, който се провежда през лятото.

Градовете Грийнуич - САЩ, Бад Зоден ам Таунус- Германия, Рюел Малмезон - Франция, Випитено - Италия и Ямагата- Япония са побратимени на Кицбюел.

От 2005 г. цените на имотите тук са се удвоили и в настоящият момент са най-скъпите в цяла Австрия. Къщичките тук вървят по около 20 милиона евро и не малко известни личности вече са се сдобили с имот в това курортно градче.

Цените за хотелите варират доста, но осредено за седем нощувки и ски карта за шест дни, ще заплатите пакетни услуги, както следва:

- хотел 5 звезди: 960 евро

- хотел 4 звезди: 600 евро

- хотел 3 звезди: 370 евро

- стая в къща за гости: 250 евро

- апартамент: 230 евро

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати