Pochivka.com»Статии и Новини»Курорти»Френската Ривиера

Френската Ривиера

Нина 2Нина 2
Новак
748
Френската ревиера

Френската Ривиера (French Riviera) е името, с което е известен Лазурният бряг (Azure Coast). Той се намира в югоизточната част на Франция (France) на крайбрежието на Средиземно море. Френската Ривиера е известна като един от най-изтънчените и луксозни курорти в цял свят.

На Френската Ривиера се провежда прочутият филмов фестивал в Кан (Cannes), тук се намира Сен Тропе (St. Tropez) и Монако (Monaco). Туристите, които посещават Френската Ривиера, не пропускат прочутите парфюми от Грас (Grasse), както и стъкларските работилците в Био (Biot). В град Гардаленд се намира музеят на парфюмите, тъй като в този район навремето са се произвеждали почти всички етерични масла, служещи за производството на прочутите френски парфюми.

Историята на производството на парфюми в Грас е започнала преди повече от четиристотин години. През шестнадесети век в града са се преместили италианци (Italians), които са изработвали скъпи ръкавици и са ги парфюмирали със специални аромати. Днес в Грас се създават нови парфюми. Сред известните градове на крайбрежието са Антиб (Antibes) и Ментон (Menton).

Много известни европейски художници и писатели са пристигали на Френската Ривиера, за да си почиват и да творят сред вдъхновяваща обстановка. В местните музеи могат да се видят творби на Пикасо (Picasso), който е творил тук.

Брегът на Ница

През летните месеци Френската Ривиера е място, където туристите от цял свят не могат да се разминат. Кинофестивалът в Кан е причина по време на събитието цените да нарастват невероятно, което е добре дошло за местната икономика.

Френската Ривиера има и кътчета, където романтиката на Франция може да бъде видяна и усетена. Тук има малки романтични градчета, които са се сгушили сред хълмисти местности, съвсем мънички селца, които учудват с красотата си.

Могат да се видят също така римски (roman) руини, музеи, който са се разположили в старинни френски замъци, да се купят парфюми с рядко срещани аромати, които се произвеждат от местни специалисти.

Плаж в Ница

Близо до крайбрежието се намират градовете Сен Пол (St. Paul) и Ез (Eze), които не са много популярни сред туристите, но са много красиви и любителите на романтичните разходки не ги пропускат. Около тези градчета има маслинови и борови гори и много цветни поляни.

Богаташите могат да се насладят на многобройните казина, луксозните хотели, както и на самостоятелните вили, които могат да наемат за цяло лято на Френската Ривиера. В Ница (Nice) се намират исторически хотели като Негреско (Negresco), Бо Риваж (Beau Rivage), Уестминстър (Westminster).

В началото на двадесети век Френската Ривиера е станала любимо място на европейската (european) аристокрация. Мекият климат, прекрасната природа, тропическите цветя бързо превърнали Лазурния бряг в най-посещавания европейски курорт.

Меката топла зима на Лазурния бряг привлича много богати семейства за спокойна зимна почивка. На френската Ривиера се намират частните вили на много известни актьори и певци от цял свят. Да прекарат почивните си дни на Френската Ривиера е въпрос на чест за известните личности.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати