Мамая

Нина 2Нина 2
Новак
748
Аква парк Мамая

Мамая (Mamaia) е град в Румъния, който се слави като един от най-прочутите курорти в цялата страна. Мамая е известен като най-атрактивният и най-старият курорт на цялото румънско крайбрежие. Той е популярен не само сред румънците, но и сред жителите на Европа. Топлата вода, чистите плажове и невероятната атмосфера привличат в Мамая туристи от целия свят.

В Мамая има жители само през лятото, когато е силният сезон. Той стартира през юни и свършва през първите дни на септември. През останалото време почти не се срещат обитатели на града, който през петдесетте години на двадесети век се превръща в един от най-популярните курорти. Тъй като самият град е малък, той е активен само когато е топло и има много туристи. През останалата част от годината местните жители не биха имали с какво да преживяват.

Мамая е изключително красив и модерен град. Той се намира на Черноморското крайбрежие. Градът е разположен в тясна ивица, която отделя морето от румънското езеро Сютгьол (Siutghiol). Дължината на тази ивица, на която е разположен градът, е 8 километра, а широчината на ивицата, която през лятото е пълна с туристи, е 300 метра. Плажовете се простират по цялата дължина на града. Плажната ивица е над сто метра широка.

Мамая, Румъния

Плажовете на Мамая са пясъчни и предпочитани от много любители на слънчевия загар заради това, че са кадифено меки и златисти. За разлика от плажовете на много други курорти, които са песъчливи, плажовете на Мамая са много приятни и обичани от възрастните и от деца.

Мамая е известен като модерен и изискан курорт. В града има много скъпи вили, разкошни сгради и различни хотели, персоналът на които е готов да глези гостите си от сутрин до вечер. В Мамая има и възможност за къмпингуване.

В Мамая има всичко необходимо за страхотна семейна почивка, както и за романтично настроени двойки, а също и за големи компании. В града има планетариум, на крайбрежието се предлагат много развлечения, свързани с вода – водни ски, сърфиране и най-различни разновидности на разходки в морето.

Плаж в Мамая, Румъния

В Мамая се намира най-големият аквапарк в Югоизточна Европа. Той е наистина уникален и предлага атракциони както за любителите на екстремните преживявания, така и за спокойните натури, които просто обичат да се поглезят във водата.

В града има и делфинариум, където деца и възрастни изживяват уникални мигове с изключително умните делфини. Туристите не пропускат да посетят музея на естествената история.

В Мамая има различни санаториуми и бази за подмладяване и разкрасяване. Тук предлагат различни процедури с лечебна кал и балнеотерапии, предназначени да укрепят човешкото здраве и да задържат младостта.

В езерото Сютгьол има остров, до който редовно има пътешествия с корабче. През града минава необикновена пътека, която е във въздуха и е била изградена преди няколко години. Това е направило Мамая още по-атрактивен за туристите. Градът предлага изобилие от различни заведения и магазини, има също така и лунапарк, което прави курорта особено любим на семейства с малки деца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати