Миконос

Нина 2Нина 2
Новак
748
Миконос - Малката венеция в Гърция

Миконос (Mykonos) е град с население от 9, 320 души, разположен на едноименен гръцки остров. Другото име, с което е известен град Миконос, е Хора (Chora). Градът е известен със средиземноморския си климат, както и с липсата на достатъчно питейна вода. Населението на града работи най-вече в областта на туризма, който е основният поминък на острова.

Според древни легенди островът е наречен на името на античния герой Миконос, който е смятан за потомък на самия бог Аполон (Apollo). Според легендите на мястото, където днес се намира град Миконос, била проведена епична битка между титаните (Titans) и върховния древногръцки бог Зевс (Zeus).

Първите обитатели на града са били карианците (Carians), след това мястото, където се намира днес градът, е било обитавано от различни нации, сред които финикийци (Phoenicians) и йонийци (Ionians).

Град Миконос си е спечелил славата на един от най-популярните курорти благодарение на разкошните си плажове, които могат да задоволят изискванията на всеки турист. Има плажове, които са подходящи за семейна почивка, плажове за нудисти, плажове за уединение и плажове за активни водни развлечения.

Прочутите плажове на Миконос са Парадайз (Paradise) и Супер Парадайз (Super Paradise) са известни сред нудистите. Псару (Psaru) е известен като най-космополитния плаж на острова. Орнос (Ornos) е живописен, скрит от ветровете залив в южната част на острова. Пясъкът на плажовете на Миконос е златист и мек и това е допринесло много за славата на курортния град.

Животът в град Миконос не спира и по малките часове. Безбройните таверни и ресторанти с международна кухня привличат посетителите на града. Има много клубове и други места за развлечения, които са харесвани дори от най-взискателните туристи.

Миконос

Град Миконос е прочут с красивите си бели къщи, които много ефектно контрастират на фона на прекрасното синьо море. Градът е известен също така със своите вятърни мелници и с голямото количество пеликани, които живеят в района. Градът представлява истински лабиринт от тесни улици, край които са построени красиви къщи.

В старата част на града се намира етнографският музей, където се съхраняват ценни колекции от керамични съдове, старинни бродерии и тъкани. Там може да се види старинна вятърна мелница, която е прецизно реставрирана.

Миконос е много модерен курортен град, известен с райската си красота. Съвременните хотели и вили се съчетават великолепно със старинните църкви и къщите, изградени преди десетки и дори стотици години. Много холивудски звезди предпочитат Миконос за своята почивка. Около града има много красиви пейзажи, изпъстрени с кактуси и вятърни мелници.

В града има няколко църкви, като една от тях е много необикновена – състои се от криви линии. Тя е била построена на мястото на старите градски порти през петнадесети век и носи името Парапортиани (Paraportiani). В близост до нея се намира най-прочутата част от града, известна като Малката Венеция. Сградите в тази част са изрисувани от художници, които са живели в тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати