Pochivka.com»Статии и Новини»Замъци»Замъка Бенсберг

Замъка Бенсберг

Нина 2Нина 2
Новак
748
Замъка Бенсберг

Замъкът Бенсберг (Bensberg) се намира в Бенсберг, в близост до Кьолн. Замъкът Бенсберг, който е един от най-разкошните замъци в света, които изпълняват функцията на петзвездни хотели, е бил притежаван навремето от Палатинските графове.

Величествената сграда била построена в началото на осемнадесети век за Анна Мария Луиза де Медичи. Това бил подаръкът на Йохан Вилхелм за съпругата му, тъй като тя била направо влюбена в прекрасната гледка на местността около река Рейн, която с красотата си ѝ напомняла за родната Италия.

За да отговори на високите изисквания на представителката на великия италиански род на Медичите, италианският архитект Матео Алберти, който бил нает да работи по проекта, вложил цялото си умение и въображение. Той създал истински бароков шедьовър, който бил подобаващо оценен от Анна Мария.

В Бенсберг има още един замък. Това е първият замък, който се е издигал в Бенсберг, и е бил построен през дванадесети век. За местните той днес е известен като старият замък, но от него са останали само руини, които са атрактивни за туристите. До него днес се издига сградат на градската управа.

Граф Ян Вилхелм използвал замъка Бенсберг, за да се отдава в тази красива местност около долината на река Рейн на ловните си пристрастия. След това замъкът, от който се открива великолепна гледка към долината на река Рейн, е бил използван за различни цели. Замъкът Бенсберг е служел известно време като място, където са живеели войници от армията. С течение на времето замъкът Бенсберг не се посещавал вече от цивилни граждани.

През 1997 година замъкът е бил купен от хотелска верига. След две години интензивна работа и над 150 милиона германски марки инвестиция, замъкът Бенсберг бил възстановен до първоначалния му блясък. Петзвездният хотел, наречен Замъка Бенсберг, отваря вратите си за посетители през 2000 година.

Хотелът е любим на хората, които ценят лукса и възможността да се настанят в сграда с историческо значение. Интериорът на замъка-хотел е дело на известния дизайнер Петер Шилинг, който е съчетал успешно съвременните елементи с барокови и превърнал интериора в истинско произведение на изкуството.

Днес замъкът Бенсберг привлича огромно количество туристи от цял свят, които искат да се насладят на разкоша на бароковата постройка. Замъкът-хотел се издига на четири етажа, в него има 84 стаи и 36 апартамента, които са декорирани в различни стилове. В замъка-хотел има две стаи, които са предназначени за хора с увреждания, а също така и две стаи, които са предназначени за хора с алергии. В замъка има девет конферентни зали.

Хотелът разполага с три ресторанта, един от които с италианска кухня, и два бара, затворен басейн, солариум, сауна, джакузи и фитнес зала. Замъкът-хотел предлага на гостите си различни видове менюта, сред които меню за диабетици и вегетарианско меню. В замъка е разрешено на гостите да пристигат с домашните си любимци. За семействата с деца са предвидени гувернантки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати