Уислър

Уислър

Световноизвестният канадски курортен град Уислър ( Whistler) е разположен в сърцето на провинция Британска Колумбия. Голяма част от славата му се дължи на факта, че е домакин на Зимната Олимпиада, но повечето хора идват тук, за да се насладят на планинската красота и величествената природа на околностите му.

Този малък град, който надали достига и 10 000 души население, през последното десетилетие успява да си набави от многобройните посетители между два и пет милиона евро за всеки сезон.

Малкият град оглавява топ класациите за най-посещаваните курорти в Северна Америка. През зимата тук идват многобройни скиори, които се възползват от разположението му в подножието на красивите Крайбрежни планини. През лятото иначе зимният курорт лесно се превръща в център за многобройни забавления, а хотелите предлагат превъзходни басейни и СПА- процедури.

Град Уислър

Успехът на Уислър се крие в добрата организираност на канадците, в топлото им гостоприемство и безупречното обслужване. Сред многобройните първокласни хотели се отличава "Феърмонт Шато Уислър Ризорт", който е собственост на самият курорт.

Той не е по джоба на всеки, но можете да го посетите като туристическа атракция. Разполага с 560 стаи и на външен вид наподобява крепост. Има отлична кухня и предлага превъзходни СПА-процедури. Най-евтините стаи в него извън сезона са около 200 долара.

Основен тласък в развиването на Уислър е завършването на магистралата до Ванкувър през 1955 г. Няколко години по-късно градът започва да се прочува с отличните възможности за ски и всякакви зимни спортове, които предлага и даже кандидатства за домакин на Олимпиадата. Въпреки че не е одобрен, Уислър не се предава и впряга всичките си усилия и средства, за да се докаже.

Уислър, Канада

Днес градът безспорно е най-известен с Олимпийският парк, който разполага с три стадиона и с Олимпийския център за пързаляне. Първият може да подслони около 12 000 зрители и се използва за състезания по биатлон, ски скокове и ски бягане. Можете да си представите колко е мащабен паркът, ако разберете, че само тренировъчните писти са с дължина от над 40 км.

Олимпийският център за пързаляне, който е известен като Уислър Слайдинг Център, също има капацитет за 12 000 души и на него се провеждат състезанията по бобслей, спортни шейни и скелетон.

Уислър е лесно достъпна туристическа дестинация, тъй като се намира само на два часа път от Ванкувър. Минава се по изключително красивият крайбрежен път "Сий то Скай", която предлага невероятни гледки, които надали могат да бъдат видени от друг път, отправен към който и да е зимен курорт.

Ако идвате да карате ски в Уистлър е добре да избягвате месеците декември и април, защото те бележат началото и края на зимния сезон. Ако идвате просто за отдих и за разходки из красивата природа най-подходящи са месеците от май до октомври.

Имайте предвид също така, че петъчните вечери не са подходящи за минаване по "Сий то Скай", защото много канадци решават да пътуват към курорта след приключване на работния ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати