Pochivka.com»Статии и Новини»Замъци»Трапензеешлос в Хайлброн

Трапензеешлос в Хайлброн

Трапензеешлос в Хайлброн

Малкият, но красив замък Трапензеешлос (Trappenseeschlösschen) се намира в центъра на езеро Трапензее в германският град Хайлброн. Началото на строежа му е поставен през 1519 г. и се смята за една от най-старите сгради в града. Въпреки че прилича по-скоро на представителна къща, този замък в стил барок е сред най-посещаваните туристически забележителности в Хайлброн.

Първоначално тук се построява най-обикновено съоръжение под формата на кула, което с нищо не привлича вниманието. Собственик на имота, както и на самото езеро бил кметът на града Филип Орт, поради което езерото се казвало Орт или Зеегут. по време на пътуването си до Италия, кметът бил поразен от красивите замъци и сгради в страната и решил да си построи собствен замък, което се случило през периода 1575-1576. Сградата била построена в ренесансов стил и се издигала в центъра на малкото езеро.

През втората половина на 17 в. собственици на имотът и езерото става фамилия Трап, от която носи днешното си име замъка. Последният представител на това известно търговско семейство е Ана Елизабет Трап, която през 1691 г. се омъжва за Питър Роскампф, който става наследник на замъка. В градините около него започват да се отглеждат плодни дръвчета, които стават известни в околността с превъзходните си качества.

Трапензеешлос в Хайлброн

В началото на 18 в. замъкът става за кратко време притежание на Йохан Хайнрих Орт, наследник на Филип Орт, след което започва период, през който често сменя собствениците си. През 1784 г. имотът е купен от Хайнрих Аугуст фон Кинкел, който започва да ремонтира сградата, в резултат на което тя придобива днешната си барокова фасада.

Отново следва серия от различни собственици, но никой не притежава за дълго шикозния замък, който постепенно започва да опустява. През 1977 г. става собственост на града и се прави частичен ремонт и реставрация, след което тук отваря врати фирма за провеждане на публични търгове, собственост на Юрген Фишер.

Днес замъкът Трапензеешлос е сред предпочитаните места в града, тъй като е ценен не само от историци, архитекти и всякакви хора на изкуството, но и от любителите на природата. Красивите пейзажи, които се разкриват над езерото са вдъхновили много от местните майстори на четката, а зеленината и разходката на чист въздух са особено подходящи за романтично настроените натури.

В замъка днес е отворило врати прекрасно заведение, в което можете да се отбиете и да пробвате разнообразните вкусотии, които предлага, както и да пробвате световноизвестната немска бира.

Можете да посетите замъка Трапензеешлос по всяко време на годината, но имайте предвид, че той може да бъде разгледан само отвън, поради което е по-добре да изберете по-топлите месеци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Препоръчано

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати