Pochivka.com»Статии и Новини»Забележителности»Зоологическа градина в Сингапур

Зоологическа градина в Сингапур

Зоологическа градина в Сингапур

Сред многобройните забележителности и атракции на островната държава Сингапур изпъква нейната Зоологическа градина, която е сред най-големите по света. Тя разполага с около 3600 бозайника и предлага на своите посетители освен стандартна обиколка и среднощни сафарита, които ще оставят незабравими спомени у Вас.

Още с откриването си зоологическата градина в Сингапур започва да привлича много местни и чуждестранни гости и днес е сред най-популярните туристически дестинации в цяла Азия. Основното й предимство, което доста я различава от останалите зоопаркове, е дизайнът, открития пейзаж и естествената среда, в която живеят животните. Освен нощни посещения тя предлага на своите гости и шоу с маймуни и слонове, които демонстрират уменията си.

Самата зоологическа градина е разделена на две части - едната за дневните животни, а другата за нощните, които през деня се крият и могат да бъдат видени само на организираното сафари. Между тях е разположен площад, на който можете да хапнете и пийнете в някое от многобройните заведения. Тук ще намерите и тези странни риби-педикюристи, за които само сте чували. Става въпрос за рибки, които изяждат мъртвата кожа от краката на хората, грижейки се по този начин за външния вид на стъпалата им.

Насладете се на организираните нощни сафарита, които се провеждат без охрана. За да се защитите от дивите животни са направени специални естествени бариери, като ровове, скали, поточета и растения, които са служат за Ваше прикритие. За да чувстват животните необезпокоявани в естествената си среда зоопаркът не предвижда намесата на охрана. По този начин Ви се осигурява едно автентично преживяване, а животните дори не разбират, че сте нахлули в териториите им.

През цялата Зоологическа градина в Сингапур минава трамвай, от който ще можете да разгледате почти всички екземпляри, без да е необходимо да сте в близост до тях. Той се препоръчва обаче само за по-възрастните хора, тъй като истинското усещане за животинското разнообразие може да бъде постигнато само ако се разходите пеша. Най-добре е за тази цел да си отделите цял ден, а ако имате време непременно се включете в нощната обиколка на зоопарка, която обикновено е с продължителност от около 45 минути.

Зоологическаta градина в Сингапур

За да сте сигурни, че ще можете да зърнете по-голяма част от животните е най-добре да посетите официалният сайт на Зоологическата градина в Сингапур и да се информирате за часовете на храненето им. Освен това на сайта е изложена и подробна информация за допълнително провеждащите се атракции. Можете например да участвате в къпането на някои видове животни, включително и на слон.

Можете да посетите сингапурския зоопарк по всяко време на годината, но имайте предвид, че по време на дъждовните месеци от октомври до януари, повечето животни може да са се скрили и да не ги зърнете. Работното време на зоологическата градина е всеки ден от 8. 30 до 18. 00, а входната такса е 20 сингапурски долара. За деца до 12 години таксата е намалена на 13 долара. Спазвайте стриктно правилата в зоопарка, защото има глоба от 1000 сингапурски долара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати