Подводен свят в Сантоса, Сингапур

28.05.2013
Подведен свят Сингапур

На островната държава Сингапур се намира и Сантоса, островът на удоволствията и забавленията. Неслучайно е възникнал израза, че ако не си посетил Сентоса, значи не си видял нищо от Сингапур. Сред многобройните му забележителности обаче, се откроява океанариума, известен като "Подводен свят" (Underwater World Singapore).

Той е най-големият в цяла Югоизточна Азия и разполага с около 2500 представители на морската фауна и флора от над 250 различни вида. Това уникално място е посетено от над 25 милиона души след откриването си през 1991 г. и е считано за едно от най-интересните места в Сингапур.

Дори и да не сте запалени по подводния свят тук ще можете да прекарате много време в забавления. Освен че ще обогатите познанията си, ще можете да участвате и на някое от организираните шоута, които са наистина впечатляващи. Това мечтано райско място разполага с изключително голямо разнообразие на морски видове, които ще Ви се представят в цялата си красота.

Ако искате да присъствате на истински и незабравим спектакъл, непременно посетете Лагуната на делфините. Тя представлява малко заливче, което е отделено от морето с преграда и е познато и като Делфинариумът. Тези животни са сред известните приятели на хората и можете да ги зърнете във всеки делфинариум и да Ви очароват със своите звуци, издаващи радост. Тук обаче ще можете да видите розови делфини, които ще Ви поднесат едно незабравимо шоу, демонстриращо острия им ум и хитрост.

Може би най-голямата атракция в Подводния свят е дугонгът, известен и като морска крава. Това е едно от най-редките същества на Земята, които ще можете да разгледате на спокойствие именно тук. Дугонгът е изцяло воден вид бозайник, който има доста ограничено зрение за сметка на перфектен слух.

Тялото му е покрито с пласт дебела сланина и живее в крайбрежните води на Червено море, Индийския и Тихия океан. Женските раждат само по едно малко, което за известно време носят в перките си докато стане достатъчно самостоятелно и да започне собствен живот.

Сингапур, Океанариум

Ако искате да огледате на спокойствие всички представители, показани в Подводен свят, не се колебайте да си отделите цял един свободен ден. В началото на разходката си ще срещнете голямо разнообразие от костенурки, плуващи в плитчините на водата, а с напредване на обиколката Ви ще се натъкнете на прекрасни скатове, плуващи в чисти поточета.

Те се намират в един от двата аквариума, в които е позволено на гостите да докосват рибите. Следва великолепието на разноцветните корали и постепенно около Вас започват да се появяват по-екзотични представители на морския свят. Ще зърнете различни представители на змиорки и морски дракони, морска звезда, огромни пасажи риба, както и невиждани досега медузи.

Кулминацията настъпва когато достигнете подводния тунел с дължина от 83 метра, при който сред величествени лъчи светлина ще се озовете лице в лице срещу акули и всякакви други същества, обитаващи дълбините на океана. Именно тук ще срещнете и странното морско същество, познато като дуранго.

Интерес представлява и намиращата се на първия етаж тематична изложба, която носи гръмкото название "Жива вкаменелост". На нея ще видите уникални морски и сладководни създания, които са се появили на Земята преди няколко милиона години.

3.8
Общо гласували: 4
5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати