Сингапур Флаер

31.07.2013
Сингапур Флаер

Сингапур е известен с многобройните забележителности и атракции, които предлага на своите гости, но най-интересното преживяване в този незабравим град е посещението на виенското колело. То достига най-високата си точка на височина от 165 м., което го прави най-високото виенско колело в света.

Кръстено е Сингапур Флаер (Singapore Flyer), което в превод означава Сингапурски летец. Качвайки се на него наистина ще имате усещането, че летите в небето, но и освен това ще можете да се насладите на великолепната гледка, която се открива от такава височина. Освен на прекрасната панорама на Сингапур, ще можете да зърнете в далечината дори Малайзия и Индонезия.

Виенското колело-рекордьор струва на островната държава 240 млн. сингапурски долара, но инвестицията веднага започва да се изплаща. Проектът включва 28 изцяло стъклени кабини, всяка от които е за 28 души. Цената за билет е 30 сингапурски долара, но има и промоционални билети. Можете да си поръчате официална вечеря, която за 10-тина души ще излезе около 1200 сингапурски долара, ако продължи около час.

Завъртането на колелото Сингапур Флаер е половин час, а посоката на въртенето е съобразена с правилата за положителната енергия на Фън Шуй- по посока на часовниковата стрелка.

По време на въртенето имате възможност да научите много интересни факти за гледките, които се разкриват около Вас, както и да получите ценна информация за историята на Сингапур. По този начин вместо да посетите някой скучен музей, можете да съчетаете приятното с полезното.

Освен като туристическа атракция Сингапурският летец се използва често от местното население при провеждане на сватбени церемонии. Цените естествено варират в зависимост от броя на поканените, но със сигурност церемонията остава като незабравимо преживяване за гостите.

Сингапур Виенско колело

Въртенето на виенското колело в Сингапур почти не се усеща поради големите му размери, но ако имате страх от височини не е препоръчително да се качвате на него. Със своите 165 метра то наистина е внушително и няма да Ви се завие свят, тъй като се върти бавно и се усеща само по смяната на панорамните гледки около Вас.

Предлагат се най-разнообразни комбинации при закупуването на билет за колелото. Ако носите у Вас например някоя рекламна брошура на тази сингапурска забележителност, можете да закупите два билета на цената на един.

Много от туристите предпочитат за закупят билет за виенското колело Сингапур Флаер, който да включва и прочутият коктейл Сингапур слинг (Сингапурска прашка). Той се смята за национално богатство и се състои от джин, черешото бренди, лимонов сок, сок от ананас, гренадин и коантро.

Понасяйки се на полета с коктейла в ръка ще можете да се насладите на две удоволствия наведнъж, а цената, която трябва да заплатите е около 60 сингапурски долара, в зависимост от времето, в което сте избрали да се качите.

Можете да посетите виенското колело в Сингапур по всяко време на годината, но имайте предвид, че месеците от октомври до януари са доста дъждовни и няма да можете напълно да се насладите на невероятните гледки, които ще се разкрият през Вас.

3.6
Общо гласували: 8
5 1
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Петрова
Петрова
07.03.2014 14:52
И там бях. Бях и в Марина бей сандс - уникално е!
0
0