Ле Монт Брабант

Ле Монт Брабант, Мавриций

В западната част на остров Мавриций се намира едно приказно красиво кътче, което заради своята невероятна природа е включено в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Това е полуостров Ле Морн Брабант (Le Morne Brabant), който разполага с прелестни плажове и възхитителни пейзажи.

Той е разположен в югозападната част на Мавриций и над него доминира планината Брабант, която достига височина от 550 м. Красивите му плажове са добре познати на местните жители, но все още са неоткрити от европейските туристи. Впечатление ще Ви направи контраста между снежнобелите плажове, тропическата растителност и тюркоюзеният цвят на морето.

Ле Морн Брабант е заобиколен от лагуна и разполага с много пещери, скрити в планината. Дом е на доста редки видове растения и животни, което го прави изключително интересно място за любителите на природата.

Плажовете ма Ле Морн Брабант са подходящи за плуване и упражняване на различни водни спортове. Тъй като водата е доста плитка, това е райско място, ако сте семейство с деца или пък не можете да плувате добре. В предната част на плажа има риф, който превръща района в популярно място за гмуркане с шнорхел. Разнообразието на растителния и животински воден свят наистина ще Ви впечатли.

Най-голямото предимство на плажната ивица на Ле Морн Брабант е фактът, че освен през уикендите, тук идват много малко туристи. Ще имате достатъчно място да се настаните на финия бял пясък и да се насладите на слънчевите лъчи и прекрасната гледка към морето.

Особено известен е полуостровът за любителите на кайта. Практикуващите този нашумял напоследък воден спорт ще открият, че това е перфектното място за тях. Причината се крие в силните ветрове, които тук са постоянни и които с лекота биха вдигнали платното Ви.

Ле Монт Брабант

Полуостровът става особено известен в началото на 19 в., защото тук идват множество роби, които търсят подслон и защита. През 1835 г. робството на остров Мавриций е премахнато и полицейска експедиция посещава Ле Монт Брабант, за да може да информира укриващите се там роби. Хората, скрили се на полуострова обаче мислят, че експедицията има за цел тяхното залавяне и голяма част от тях скачат от високите скали в морето, където намират смъртта си.

Процедурата по вписването на обекта в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство стартира още през 2003 г., но Ле Монт Брабант е включен едва през 2008 г.

Ако решите да посетите това прелестно място, имайте предвид че то е доста отдалечено и трудно бихте могли да стигнете до плажа с автобус. Най-добре е да се придвижвате с кола под наем, при което наистина ще усетите, че пътуването тук е приключение, независимо от посоката, от която идвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати