Лечебни египетски кални бани в Поморие

26.08.2013

Един от най-красивите български черноморски курорти - Поморие, привлича туристите не само с чисти плажове и невероятна атмосфера, но и със своята лечебна кал. Все повече двойки с репродуктивни проблеми се обръщат към Специализираната болница да рехабилитация в курортния град.

Специален метод на рехабилитация, известен като „египетски кален плаж“ връща надеждите на много бездетни семейства. Вече има цял албум бебета, които са заченати след курс рехабилитация с поморийска морска кал.

Поморие

Процедурата включва вътрешно кухинни апликации на лечебната луга, които се правят само след задължителен преглед от гинеколог и андролог. Освен при стерилитет, калните египетски бани са изключително полезни и при лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, както и на периферната нервно система.

Методът е изключително ефикасен и почти няма противопоказания. Може да се прилага дори и при хора с по-тежки здравословни проблени и дори при високо кръвно. Единственият му недостатък е сезонното приложение – египетския кален плаж може да се прави само през лятото.

От болницата съветват да не се доверявате на рекламите на различните козметични студия, коти ви обещават скъпи процедури с поморийска кал, а да се възползвате от малкото останали слънчеви дни и да посетите град Поморие.

Както обяснявят специалистите по балнеолечение в града – след изваждането ѝ от морската вода и досега ѝ с кислород, поморийската кал запазва богатия и химичен състав едва около 24 часа.

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати