Pochivka.com»Статии и Новини»Музеи»Музеят на вампирите във Франция

Музеят на вампирите във Франция

Музеят на вампирите във Франция

Когато туристите вземат решение коя забележителност да посетят, те обикновено са подтикнати от информацията, която са чули от различни класации, спонсорирани от туристическите фирми. Съвсем наскоро беше направена класация на десетте места в света, в които гостите на градовете могат да се запознаят с вампири. На първо място, разбира се, е Музеят на вампирите, разположен в покрайнините на Париж. От откриването си през 2005 год. неговата репутация като атракцион непрекъснато расте и хора от всички краища на света идват, за да се запознaят с това мистериозно и необичайно място.

Музеят на вампирите е първият по рода си музей във Франция. Намира се в гр. Лила, департамент Сена Сен, в непосредствена близост до френската столица. Той е дело на Жак Сиржан, специализирал се по история на френското и английското изкуство. Намира се в огромна зала в семейната му къща и предлага на своите гости ценна информация за тайните на нощните изчадия и как могат да се отърват от тях.

Жак Сиржан бил запленен от историите за вампири, които прочел в различни книги и така се вдъхновил от идеята да създаде музей, в който посетителите да се запознаят с истинската същност на тези същества. Веднага след като музеят отваря врати, той се превръща в най-голямата атракция в района.

Журналистите преследват неговия създател, превръщайки го в истинска публична личност. По време на интервю Жак Сиржан споделя: "В наше време вампирите са навсякъде и са по-опасни отвсякога. Затова реших да затворя няколко техни представители в музей, за да бъдат сравнявани с някогашните им събратя и да помогна на хората да се пазят от тях".

В Музея на вампирите ще имате възможност да се запознаете с личната колекция от книги на Жак Сиржан, която е посветена нощните създания. Според създателят на музея е научно доказано, че всеки дръзнал да пие човешка кръв ще удължи живота си с 30 години. Историческите сведения сочат, че в някои държави богатите са изкупували квръв от бедните, за да подсилят имунната си система.

В залата на музея ще попаднете в един напълно непознат свят, за който само сте чели от книгите. Ще имате възможността да разберете невероятни истории от богатата колекция от книги и над 400 филма. Особено ценени са истории от книги, които датират още от времето на Дракула.

Ще се запознаете с най-разнообразни методи и начини, чрез които ще можете да се предпазите от вампирите. Освен с пробождане в сърцето, който е най-известния традиционен метод, тук от различни разкази, книги и филми ще разберете какви други възможности има да се справите с тези ужасяващи създания.

Обикновено обиколката на музея продължава около два часа, но можете да го посетите само след направена резервация. Ще Ви посрещне аленочервена врата, зад която ще видите огромен макет на Дракула, най-известният вампир. Можете да си изберете филм или книга или просто да проведете разговор с някой поклонник на кръвожадните истории от оформилата се вече групичка в музея, която е и най-честият му посетител.

Ако не Все още не ви е настръхнала кожата от ужасиите, които ще чуете, можете да посетите гроба на Влад Цепеш, който се намира в парижкото гробище "Пер Лашез".

Снимка: www.coolstuffinparis.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати