Созопол очарова Санкт Петербург

28.10.2013

Делегация от град Созопол, в състав кмета на общината Панайот Рейзи, председателя на общински а съвет Красимира Геранова и заместник – кметовете на морския град Петя Чапевова и Катя Стоянова, посети Санкт Петербург в рамките на инициатива за задълбочаване на контактите между двата града.

Сънародниците ни бяха посрещнати топло от депутата от Законодателното събрание на Санкт Петербург Татяна Захариева, който е и председател на Комисията за международни отношения.

Созопол

Созополската делегация е първата българска делегация, който пристига в руския град, от 2006 година насам.

Посещението на созополската група имаше за цел да рекламира град Созопол като атрактивна туристическа дестинация и като привлекателна възможност да инвестиции в недвижима собственост.

В рамките на визитата бяха обсъдени и възможните руски инвестиции в града. Особено важно място в разговорите заеха различните програми за обмяната на опит по отношение на опазване и съхранение на културно исторически ценности.

Руските власти останаха очаровани от развитието на Созопол през последните години. Особено силно впечатление на руската страна са направили мощите на Свети Йоан Кръстител, които след откриването си са направили града още по-атрактивен за руските туристи.

Изключително топло е отношението на руската страна към град Чероморец, като причината за това е факта, че голям брой жители на Санкт Петербург притежават собственост в града.

В рамките на проведените разговори между българската делегация и домакините стана ясно, че в Петербург има доста големи компании, които са готови да инвестират не само в Созопол, но по цялото Южно българско Черноморие, както в туризма и имоти, така и в култура и археология.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати