Pochivka.com»Статии и Новини»Забележителности»Розовите плажове на Бермудите

Розовите плажове на Бермудите

Розов плаж Бермуда

В продължение на векове Бермудски острови са били пренебрегвани като туристическа дестинация, най-вече заради своите конкуренти Хаваите и Малдивите. Друга причина естествено са слуховете за потънали кораби и изчезнали самолети, които са преминавали в близост до архипелага. Може би като туристическа дестинация са открити за първи път от американците по времето на Сухия режим.

Тогава те са се превърнали в желана цел за отдих, тъй като освен че предлагат отлични условия за релакс, на тях спокойно е било възможно да се отпуснете на плажа с коктейл в ръка. Дори и след отпадането на забраната за продажба на алкохол, американците продължават да търсят слънчевите острови, с което те постепенно започват да излизат сред челните позиции при избор на място за почивка.

Бермудите днес се свързват главно с уникалните гледки, които предлагат и с невероятните си розови плажове. Да, наистина звучи невероятно, но Бермудските острови са едно от малкото места по света, на които пясъкът е с розов цвят. Това се дължи на гранулите разтрошени корали, които примесени с обикновения пясък му придават уникален розов оттенък.

Плажовете, които можете да посетите, са над 20 на брой, но повечето се намират в южна посока от Хамилтън. Те са известни с невероятните си розови плажни ивици, които на пръв поглед изглеждат сякаш идват от друга планета. Всъщност Бермудите са най-популярни с коралите си, тъй като на практика нямат други значими природни ресурси.

Един от най-известните розови плажове на Бермудите е Уоруик Лонг Бей. Плажната ивица е достатъчно дълга, за да Ви осигури необходимото спокойствие и комфорт. Има кътчета, които са изключително усамотени и няма да срещнете тълпи от туристи, но има и такива, на които можете да получите първокачествено обслужване. Цените наистина не са за всеки джоб, но удоволствието от това да се излегнеш с коктейл в ръка на някой шезлонг и да наблюдаваш красивия розов пясък наистина е неповторимо.

Освен със своите розови плажове, Бермудите се гордеят и с многобройните си голф игрища. Твърди се, че тук има повече голф игрища на квадратен километър, отколкото на което и да е друго място по света. Този спорт, както и водните спортове са особено развити тук, поради което е добре да си носите специална екипировка.

Ако искате да посетите Бермудите и техните плажове с малчуганите си, също няма да съжалявате. Предвидени са разнообразни атракции и забавления за деца на всички възрасти, както и специални занимални, на които можете за няколко часа да оставите децата си и да се разходите из кораловите рифове.

Можете да посетите розовите плажове на Бермудите по всяко време на годината, тъй като дори и през зимния сезон температурите се запазват пролетни. Препоръчителни все пак са месеците от май до средата на ноември. Ако имате възможност предварително да планирате отпуската си, е добре да знаете, че през първите четири дни на октомври тук се провежда Бермудския музикален фестивал и тогава островите стават особено живописни и тържествени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати