Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»На ски във Варненско

На ски във Варненско

MarianeMariane
Джедай
2k
Сноубордисти

Снежните виелици, които почти парализираха Варна и региона миналата седмица, донесоха не само неприятности на жителите на Северното Черноморие. Снегът, който се натрупа, донесе много радост на варненските малчугани и най-вече на варненските любители на зимните спортове.

Защото варненци и останалите постоянни жители на морското крайбрежие вече няма да има нужда да ходят чак до Боровец, Пампорово или Банско, за да се спускат по снежните писти.

Сноубордисти

Жителите на Северното българско Черноморие могат просто да отскочат до местността Кошу баир в град Вълчи дол, който се намира на 47 километра северозападно от град Варна.

Във Вълчи дол или както е старото му име Курт дере се намира единствената в североизточна България писта.

Местните често се шегуват, че пистата в Кошу баир е единствената между Карпатите и Стара планина. Самото трасе е с дължина около 250 метра, като има проект за удължаването му с още 100 метра.

Близо 200 любители на зимните спортове атакуваха този уикенд снежната писта до град Вълчи дол. Новият сняг, който натрупа през миналата седмица, е с дебелина почти един метър. Ски селището има и по-малка писта, която е много подходяща за спускане с шейни или дори чували. Удобна е и не само за начинаещи скиори, но и за сноубордисти.

Ски пистата в местността Кауш дере разполага и със собствен влек, а цената на дневната лифт карта е 2 (два) лева.

Единствената хижа в района е собственост на община Вълчи дол и местната ловна дружинка, но общината вече обмисля вариант да ремонтира и благоустрои постройката, така че да бъде достъпна и за скиорите в курорта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати