Апостолски острови

09.03.2014
Апостолски острови

Въпреки че не са особено популярни сред туристите, идващи от чужбина, Апостолските острови (The Apostle Islands) са сред предпочитаните места за отдих и туризъм сред американците. Те се намират в областта на Големите американски езера в щат Уисконсин и се характеризират с чудно красиви гори, девствена природа и богат растителен и животински свят.

21 от отнемащите дъха приказни острова са защитени територии, както и бреговата ивица. Бейфийлд, малко градче на сушата, служи за достъп към тях. Туризмът е фокусиран не на самите острови, а по бреговете на Големите езера, като изключение прави само остров Маделин, където крайбрежните странноприемници привличат куп семейства, искащи да се слеят с природата.

Името на островите произхожда от френски монаси, които погрешно решават, че те са точно дванайсет на брой, колкото са и светите апостоли. По-малките острови все още са доминирани от къмпингуващи и любители на спорта на въздух.

Повечето екскурзии започват от заспалото градче Бейфийлд, разположено в северозападните части на Уисконсин. През летните месеци възможностите за настаняване не са много, тъй като тогава идват най-много туристи. На практика стаите трябва да се резервират поне един месец по-рано. Най-добрите предложения прави мотел Seagull Bay, който предлага огромни стаи с гледка към езерото, които са снабдени с телевизор и мини-хладилник. Lakeside Lodging пък разполага с вътрешен двор и предлага континентална закуска.

За любителите на нощите под открито небе се грижат къмпинзите Dalrymple Park и Apostle Islands Area Campground, които общо разполагат с около 100 места за къмпингуване, разположени под дебелата сянка на борови дървета. Имайте предвид обаче, че заради огромния брой желаещи да отседнат тук, резервациите е най-добре да се направят около 2 месеца предварително, ако са за месеците юли и август.

Апостолски острови, Сащ

Туристите преминават през Бейфийлд, отивайки или завръщайки се от Апостолските острови, на които се практикуват всякакви походи, разглеждане на пещери, каякинг или просто плуване в лодка сред чистите води на езерата. Компаниите осигуряват на приключенците всякакъв вид спорт и варианти за отдих сред природата.

Разнообразието от заведения за хранене е голямо. Просторният розов екстерор е само една от изненадите, която Ви очаква в Maggie`s. Тук се приготвят най-добрите бургери и фахитас, традиционното мексиканско ястие.

Едно от най-старите ресторантчета в Бейфийлд е Greunke`s Restaturant. Специализирало се е в приготвянето на огромни закуски и вкусни рибени чорби. Докато чакате храната да Ви бъде приготвена, разгледайте окачените на стената снимки, които показват кои известни личности са посещавали заведението.

В Gourmet Garage ще намерите точно това, което е догатнато в името му - най-разнообразни домашно приготвени пайове, продавани от преустроен гараж.

Можете да посетите Апостоловите осртови по всяко време на годината, с изключение на зимата. През юли и август времето е най-топло и водите са спокойни, позволявайки практикуването на различни водни спортове. През септември пък се провежда ежегодния празник на морските фарове.

4.3
Общо гласували: 4
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати