Pochivka.com»Статии и Новини»Острови»Апостолски острови

Апостолски острови

Апостолски острови

Въпреки че не са особено популярни сред туристите, идващи от чужбина, Апостолските острови (The Apostle Islands) са сред предпочитаните места за отдих и туризъм сред американците. Те се намират в областта на Големите американски езера в щат Уисконсин и се характеризират с чудно красиви гори, девствена природа и богат растителен и животински свят.

21 от отнемащите дъха приказни острова са защитени територии, както и бреговата ивица. Бейфийлд, малко градче на сушата, служи за достъп към тях. Туризмът е фокусиран не на самите острови, а по бреговете на Големите езера, като изключение прави само остров Маделин, където крайбрежните странноприемници привличат куп семейства, искащи да се слеят с природата.

Името на островите произхожда от френски монаси, които погрешно решават, че те са точно дванайсет на брой, колкото са и светите апостоли. По-малките острови все още са доминирани от къмпингуващи и любители на спорта на въздух.

Повечето екскурзии започват от заспалото градче Бейфийлд, разположено в северозападните части на Уисконсин. През летните месеци възможностите за настаняване не са много, тъй като тогава идват най-много туристи. На практика стаите трябва да се резервират поне един месец по-рано. Най-добрите предложения прави мотел Seagull Bay, който предлага огромни стаи с гледка към езерото, които са снабдени с телевизор и мини-хладилник. Lakeside Lodging пък разполага с вътрешен двор и предлага континентална закуска.

За любителите на нощите под открито небе се грижат къмпинзите Dalrymple Park и Apostle Islands Area Campground, които общо разполагат с около 100 места за къмпингуване, разположени под дебелата сянка на борови дървета. Имайте предвид обаче, че заради огромния брой желаещи да отседнат тук, резервациите е най-добре да се направят около 2 месеца предварително, ако са за месеците юли и август.

Апостолски острови, Сащ

Туристите преминават през Бейфийлд, отивайки или завръщайки се от Апостолските острови, на които се практикуват всякакви походи, разглеждане на пещери, каякинг или просто плуване в лодка сред чистите води на езерата. Компаниите осигуряват на приключенците всякакъв вид спорт и варианти за отдих сред природата.

Разнообразието от заведения за хранене е голямо. Просторният розов екстерор е само една от изненадите, която Ви очаква в Maggie`s. Тук се приготвят най-добрите бургери и фахитас, традиционното мексиканско ястие.

Едно от най-старите ресторантчета в Бейфийлд е Greunke`s Restaturant. Специализирало се е в приготвянето на огромни закуски и вкусни рибени чорби. Докато чакате храната да Ви бъде приготвена, разгледайте окачените на стената снимки, които показват кои известни личности са посещавали заведението.

В Gourmet Garage ще намерите точно това, което е догатнато в името му - най-разнообразни домашно приготвени пайове, продавани от преустроен гараж.

Можете да посетите Апостоловите осртови по всяко време на годината, с изключение на зимата. През юли и август времето е най-топло и водите са спокойни, позволявайки практикуването на различни водни спортове. През септември пък се провежда ежегодния празник на морските фарове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати