Pochivka.com»Статии и Новини»Градове»Остров Галвестън

Остров Галвестън

Остров Галвестън

Покривайки територия, дълга колкото от Северна Каролина до Кий Уест, Тексас може сам по себе си да бъде държава, а не част от такава. Изключително гордите и независими граждани на този американски щат, чието мото е В Тексас всичко е по-голямо, не напразно се гордеят с красивата си природа и интересна история. Тук можете да посетите множество интересни места, сред които се нарежда и остров Галвестън (Galveston Island).

През 19 век остров Галвестън е бил Кралицата на заливите, както и най-богатото и развито пристанище в Тексас. Край на това се слага на 8 септември 1900 г., когато опустошителен ураган преминава през града, отнемайки над 6000 живота.

В историята остава известен като урагана Галвестън, който и до днес е сред най-големите катастрофални природни бедствия, сполитали някога Щатите. Миризмата на мърша се е усещала във всяко едно кътче на опустошения град, а да бъдат погребани толкова много хора накуп се оказало просто невъзможно. Според очевидци дори труповете, които били отнесени от урагана в морето, са били изхвърлени от морското вълнение.

Днес вече над хилядолетие от ужасяващият инцидент, градът е напълно възстановен. Булевард Сийъол преминава по южната брегова линия, докато Броудуей върви между Сийуол и историческата част на центъра.

На улица Странд най-атрактивната в града, можете да разгледате старинните постройки, които са направени да изглеждат така, както са изглеждали преди урагана. До тях водят тесни калдъръмени пътечки и красиво оформени алеи, които са чудесно място за разходки.

Търговската част на града е съсредоточена около три стъклени пирамиди, които са дом на интересни интерактивни изложби. Тук можете да посетите киното на града, както и уникалната дъждовна гора, която разполага с над 2000 уникални видове флора и фауна, както и аквариума. Сред по-модерните атракции е Палм Бийч, който е изкуствено направен плаж с изключително фин бял пясък.

Единственият плаж на Галвестън, на който са разрешени алкохолните напитки е Апфел Парк, разположен в източния край на брега, поради което е известен и като Източния плаж. В западната част на острова, на изток от Пиратския плаж, се намира парк Бийч Покет 3 (номер 1 и 2 са изчезнали отдавна в океана), който предлага душове, съблекални и игрища за футбол, волейбол и баскетбол.

Паркирането навсякъде струва по 5 долара. Можете да се качите на ферибот и да отидете на остров Боливар, където изискванията за размера на банските костюми са много по-освободени.

Заради пораженията, нанесени от урагана Галвестън, както и заради големия брой жертви, които според някои надхвърлят дори 8000 души, островът често попада в списъка на ужасяващите места, защото някои смята, че е обитаван от духове. Такова нещо, разбира се, няма, но тези слухове са го превърнали от едно изключително атрактивно и предпочитано място за отдих в непривлекателна туристическа дестинация.

Можете да посетите остров Галвестън по всяко време на годината, но имайте предвид, че основната атракция на него са плажовете, така че е добре да избирате по-топлите месеци от края на пролетта до началото на есента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати