Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Гугъл включи Египетските пирамиди в Street View

Гугъл включи Египетските пирамиди в Street View

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
833
Пирамидите в Кайро

Ако мисълта, че скоро не можете да посетите египетските пирамиди не ви дава мира, вече можете да си отдъхнете, защото има начин да наблюдавате тази забележителност и от разстояние. Американската търсачка Google представи изображения на египетските пирамиди в Гиза в Street View. Така всеки, който пожелае, може да разгледа емблематичната египетска местност.

Google е фотографирал и други интересни обекти като пирамидите на Сахара, цитаделата Саладин в Кайро и древния град Абу Мена. Още преди седем години компанията приключи със заснемането на повечето улици в Европа и Северна Америка. Заснети бяха и някои забележителни места като Тадж Махал, но чак сега са налице и снимки от Египет.

Оказва се, че работата не е била много лесна за служителите на Street View. По принцип екипите снимат обектите с камера, която е поставена на покрива на кола и прави автоматичен запис. Този метод обаче е нямало как да се е използва и в Египет, тъй като теренът около пирамидите не е от най-равните. Ето защо хора на Street View са обиколили района пеш, докато са имали закрепени на гърба камери.

През лятото температурите в Египет често достигат до 40 градуса по Целций. Горещото време представлявало голямо затруднение не само за хората, но и за техниката. В същото време служителите на технологичния гигант са доволни заради интересните преживявания и придобития опит.

Включването на пирамидите в Street View ще е от полза както за туристите, така и за местните жители. Хората там се надяват, че изображенията на египетските забележителности ще привлекат повече екскурзианти, които през последните две години по-рядко предприемат разходки в страната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати