Творби на Пикасо ще гостуват в България

01.11.2014

Невероятна изложба на творби от Пабло Пикасо ще се състои през 2015 година в България.

Събитието беше уговорено от министъра на културата в служебното правителство доц. д-р Мартин Иванов с Н.Пр. г-н Хосе Луис Тапиа Висенте, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Испания в България, пише 24 часа.

Пикасо

Експонатите от Музея на Пикасо в Малага ще бъдат изложени в Националната художествена галерия в София през следващия октомври. Гостите на уникалната изложба ще могат да видят с очите си литографии, изработени от Пабло Пикасо, а също и негови графични творби и керамика.

Това ще е поредната отлична изложба, експонирана у нас, след тези на Огюст Роден, Микеланджело и Рафаело, смятат истински ценители на изкуството.

Изложбата на Пикасо ще бъде открита в средата на октомври 2015 година. Експозицията ще бъде достъпна за българските посетители месец и половина. Тя ще включва от шейсет до сто експоната от Музея на Пикасо в Малага.

Събитието ще позволи на родната публика да се запознае с различните лица на гениалния творец. Предвижда се към изложбата да бъде подготвен и специален каталог.

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати